Tone de peşte mort în lacul de la Ştefăneşti, din cauza poluării VIDEO

Publicat: Duminică, 26 Februarie 2012 15:02 // Actualizat: Duminică, 26 Februarie 2012 15:02 // Sursa: România TV

Dezastrul de pe lacul Ştefăneşti continuă! Tone de peşte mort din cauza apei poluate sunt scoase în fiecare an din baltă. Deşi s-au făcut nenumărate sesizări, nicio autoritate nu a reuşit să rezolve problema, veche de zece ani. Oamenii spun că lacul de la marginea Capitalei s-a transformat, din bazin piscicol, într-o fosă imensă pentru un cartier rezidenţial din apropiere, dar şi pentru oraşul Otopeni.

Administratorul lacului din Ştefăneşti a surprins vidanje care au fost filmate chiar în momentul în care goleau încărcătura într-unul dintre canalele care se scurg în lac. Iar astfel de scene au loc aproape zilnic.

"Mă confrunt de 10 ani de zile cu situaţia asta, cu poluarea, cu resturile menajere ale oraşului Otopeni. Este o staţie de epurare care nu funcţionează. Este un cartier rezidenţial pe zona comunei Ştefăneşti, tot aceeaşi problemă. Am anunţat autorităţile de mi s-a făcut mie ruşine. Şi autorităţile locale, şi prefectura, şi Apele Române, Mediu. Mă bat cu morile de vânt", a declarat Gheorghe Pavel, administrator bazin piscicol.

Şi localnicii spun că au ajuns la limita răbdării.

S-a încercat să se obţină o explicaţie pentru culoarea şi mirosul apei care ajunge, din complexul rezidenţial, în canalele care ce se scurg în lac, însă nimeni nu pare să ştie nimic.

Nici la staţia de epurare a oraşului Otopeni apa nu arăta mai bine. Inspectorii de la Apele Române au dat, de-a lungul timpului, amenzi câtorva vidanje care deversau ilegal, însă dezastrul de pe lacul de la Ştefăneşti este deocamdată de neoprit.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
complex rezidenţial lacul Ştefăneşti peşte mort poluare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 feb 15:58
...deversau ilegal, însă dezastrul de pe lacul de la Ştefăneşti este deocamdată de neoprit. Source Article from http://www.rtv.net/tone-de-peste-mort-in-lacul-de-la-stefanesti-din-cauza-poluarii-video_17922.html ...
1
EUR
4.7798
RON
20 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H