Toni Petrea și-a dat demisia de la FCSB. Cine sunt favoriți să-l înlocuiască

După înfrângerea suferită cu 2-0 în fața Rapidului, Toni Petrea și-a anunțat demisia de la FCSB. 

25 iul. 2022, 11:19
Toni Petrea și-a dat demisia de la FCSB. Cine sunt favoriți să-l înlocuiască

Gigi Becali a acceptat demisia lui Toni Petrea în dimineața zilei de luni, 25 iulie. Antrenorul în vârstă de 47 de ani a încheiat cel de-al doilea mandat după 1-1 cu U Cluj, în campionat, 0-1 cu Saburtalo în Conference League și 0-2 cu Rapid București, în campionat.

Toni Petrea a fost aspru criticat de foști jucători ai Stelei, respectiv foști internaționali. Printre aceștia se numără Basarab Panduru.

„El, cu 10.000 de euro îţi cumpără demnitatea. Asta face, nu altceva. El, nu dă nimic pe tine, ca antrenor. Cu 3-4.000 nu mai merge, de aceea a ajuns la o sumă mai mare, de 10.000.

Acolo nu faci nimic. Nu faci schimbări, nu faci echipa… Vii şi spui că ai făcut 4 schimbări la pauză pentru că voiai viteză. De parcă la început nu voiai. Ți-ai dat seama abia după 45 de minute…

Nu poate să vină nimeni să-mi spună mie că ‘Mă duc eu, fac eu’. Nu acolo nu faci nimic. Primești echipa, primeşti schimbările și nu faci nimic”, a declarat Panduru, la Orange Sport.

 

Cine l-ar putea înlocui pe Toni Petrea

 

După meciul cu Rapid, Toni Petrea a vorbit despre o posibilă plecare de la FCSB.

„O să am o discuție cu conducerea clubului. Se poate spune că postul meu depinde de calificarea în Conference League. Echipa nu funcționează, nu avem rezultate, mi se pare normal să avem o discuție”, a declarat antrenorul.

Duminică, Rapid a învins cu 2-0 FCSB. Dugandzic a deschis scorul printr-o lovitură de cap, în minutul 19, iar căpitanul Cristi Săpunaru a făcut 2-0. FCSB a făcut cu disperare schimbări. I-a scos pe Coman, Edjouma, Bouhena și Oaidă, i-a introdus pe Octavian Opescu, Șut, Tamm și Olaru, dar nu a avut succes. Ianis Stoica a avut o ratare monumentală.

Gigi Becali susține că nu are un înlocuitor pregătit pentru Toni Petrea, însă potrivit Gazetei, principal în acte ar urma să fie Dacian Nastai, posesor de licență PRO, iar de echipă s-ar putea ocupa Mihai Pintilii.

„Deocamdată nu am înlocuitor. Am vorbit cu Vali (n.r- Argăseală), iar 30 de zile putem să stăm fără antrenor. Avem timp să identificăm. Și așa, la situația care e… Ce va fi, va fi. Pe bancă va fi staff-ul actual. Va sta Pintilii dacă e voie.

Mă consult cu oamenii să vedem cum e bine. Ar fi bine să vină un antrenor până joi. Eu știu că ne calificăm și antrenorul ar veni cu o victorie, ar veni pe cai mari”, a declarat patronul de la FCSB.