Top 10 maşini ideale pentru pescuit FOTO

Pescuitul este sportul numărul doi în România, după fotbal, ca număr de practicanţi şi pasionaţi. Cei mai mulţi pescari sunt în căutarea unei maşini care să le satisfacă atât nevoia de mers zi de zi, cât şi nevoia de a merge în naturăla final de săptămână.

23 apr. 2016, 07:57

Iata care sunt cele mai bune 10 masini de pescuit din cele testate de 4tuning.ro:

Renault Captur XMOD. Este un crossover compact disponibil doar cu tractiune fata. In loc sa-i puna tractiune 4×4, francezii au pus un sistem inteligent de control al tractiunii care il ajuta pe sofer sa mearga pe orice fel de teren: asfalt, zapada, macadam. Portbagajul are un volum de 377 de litri, iar cei care au de transportat scule mai lungi o pot face fara probleme ori rabatand bancheta spate, ori pe plafon, cu ajutorul unor bare transversale.

Top 10 MAŞINI preferate de manelişti FOTO

Ford Kuga nu este cel mai incapator SUV din segment si nici cel mai potent in teren accidentat. Este un compromis bun pentru cel care vrea siguranta si confort in oras zi de zi, dar si o masina de incredere cu care sa poata pleca in Delta sau pe malurile Dunarii la pescuit. Garda la sol este destul de mare, iar spatiul portbagajului de 456 de litri este suficient de spatios atat pentru pat, scaun si cort, cat si pentru cele mai bine dotate truse de scule. Este o masina ideala pentru pescarii la crap, deoarece cu ajutorul barelor de plafon pot fi transportate husele cu lansetele lungi de 3.90 metri din doua bucati.

BMW X5 este un SUV cu adevarate inclinatii in teren accidentat datorita sistemului inteligent de tractiune integrala xDrive. Are insa un mare dezavantaj: nu-ti vine sa te urci plin de noroi, asa cum se intampla de obicei cand te intorci de la pescuit pe vreme mohorata… Si nici nu-ti vine sa arunci pe bancheta de piele scumpa juvelnicul plin de pesti mirositori. BMW X5 este masina ideala pentru pescari, mai ales pentru cei cu niste conturi mai grase.

Top 10 maşini din COMUNISM. Ce conduceau părinţii şi buncii noştri FOTO

Dacia Duster este un vehicul ideal de pescuit pentru ca poate aborda orice fel de teren datorita greutatii sale reduse. ESte de preferat varianta cu motor 1.5 dCi de 110 cp si tractiune 4WD: consum redus si performante decente. Mai mult, vorbim de cel mai accesibil SUV de pe piata.

Volkswagen Amarok este un automobil numai bun pentru Romania. In bena uriasa care poate fi carosata intra toate sculele. Sistemul 4×4 cu blocant central este performant, iar garda la sol uriasa va face plimbarile pe malurile de pamant ale baltilor o floare la ureche.

Nissan Navara este doar un Pathfinder cu portbagaj deschis si cu mai putine dotari de lux. Suspensii cu arcuri elicoidale, punte spate rigida, diferential blocant pe spate, reductor si motoare puternice pe motorina. Adica reteta ideala pentru ca acest model sa fie unul din preferatele iubitorilor de pescuit din Europa. Mai ales ca, daca pui un carlig de remorcare, poate tracta si un peridoc cu barca.

TOP 10 cele mai ciudate şi exotice maşini sport FOTO

Toyota Hilux are diferentiale, reductor si anvelope cu talon inalt speciale pentru mers in conditii mixte. Daca cumva ai de gand sa te duci la un lac indepartat, in munti la pastrav, sau in Delta dupa stiuca, intr-un loc in care ajung doar pescarusii, asta e masina cu care vei vrea sa te aventurezi acolo.

Peugeot 2008 are un sistem destept care te ajuta in off-road folosindu-se de setarile tractiunii. Poti, prin intermediul unui comutator, sa alegi cum trage masina in functie de carosabil: asfalt, noroi, zapada sau teren inclinat. Nici spatiul nu este mic, avand un volum de 360 de litri, spatiu care se poate mari prin culcarea spatarului de la bancheta. Este masina ideala pentru pescarii fara mari pretentii de off-road din doua motive: bagajele intra usor la interior iar husele cu lansete pot fi prinse de barele longitudinale cu care vine masina.

Nissan Qashqai 2015 este in primul rand o masina pentru sosea, dar este si o masina buna pentru pescuit! Deoarece este spatioasa si se descurca decent atunci cand iesi de pe asfalt. Sistemul de tractiune 4×4 nu este unul extrem de performant, avand doar blocant central. Dar vor fi extrem de rare situatiile in care sa ramai impotmolit in noroi cu Qashqai – totul tine de tine sa-ti dai seama care este limita masinii.

TOP 10 cele mai rare modele DACIA din istorie FOTO

Dacia Dokker iti ofera altceva: spatiu din plin. Pentru ca, pana la urma, atata timp cat nu ploua, poti sa mergi si cu orice masina 2WD in locuri indepartate, pe drumuri de pamant. Dar la capitolul spatiu, daca nu il ai, nu ai de unde sa-l obtii. Si Dokker are un portbagaj urias: 800 de litri te asteapta sa-i umpli cu scule, momeli, nada si accesorii de campare.