TOP 3 beneficii pe care le caută românii care-și schimbă locul de muncă

Vești bune pentru mii de persoane care-și caută primul loc de muncă ori doresc să-și schimbe jobul pe care-l au în prezent. Salariile pot ajunge chiar la 2.000 de euro pe lună. 

13 mart. 2023, 22:22
TOP 3 beneficii pe care le caută românii care-și schimbă locul de muncă

În perioada 31 martie – 1 aprilie, la Sala Palatului, se va desfășura un nou târg de joburi. Peste 7.000 de locuri de muncă vor fi „scoase la concurs”. Salariile pleacă de la 750 de euro și ajung la peste 2.000 de euro.

Peste 25% dintre joburi oferă posibilitatea potențialilor angajați să lucreze remote sau hybrid. Acesta reprezintă principalul beneficiu la locul de muncă, potrivit angajatorilor. De asemenea, top 3 beneficii căutate de români sunt reprezentate de salariul atractiv și oportunitățile de promovare în companie.

„Flexibilitatea programului de lucru și opțiunea de a lucra remote/hybrid rămân în topul cerințelor candidaților și anul acesta. Companiile de la eveniment care au răspuns la un sondaj realizat de Hipo.ro, au anunțat: 21.8% joburi full remote, 68% hybrid și 36% de oportunități în format fizic.

Printre ofertele de salarii disponibile ale companiilor se remarcă: 2000 de Euro pentru profesioniștii cu peste 5 ani experiență, pentru joburile middle-level, între 1000 și 1500 Euro, iar între 750 și 1000 de Euro, pentru candidații entry-level”, a declarat Denisa Matei, project manager al evenimentului.

 

Din ce domenii sunt companiile ce propun locuri de muncă românilor, în 2023

 

La ediția din 2023 a târgului de joburi vor fi prezente companii din vânzări, finanțe, contabilitate, marketing, audit, IT, inginerie, automotive, mecanică.

Din totalul joburilor disponibile la Angajatori de TOP, 3800 vor fi joburi disponibile pentru profesioniști, 2580 vor fi poziții deschise pentry entry-level, iar peste 1800 programe de internship/stagii de practică.

Participanții sunt așteptați și la cornerul de consilere în carieră, unde vor primi îndrumări și sfaturi, atât de la 13 specialiști HR, cât și de la creatori de conținut specializați în această arie.