Top 5 alimente care detoxifică organismul

Din când în când, simțim nevoia să luăm o pauză de la alimentația pe care o avem în fiecare zi și pentru câteva zile să mâncăm numai fructe și legume, mai ales pe cele care au efect detoxifiant. Toxinele trebuie eliminate din organism, pentru că ele pot declanșa mai multe probleme de sănătate, iar alimentația este principala modalitate prin care o putem face.

RomaniaTV.net
07 mart. 2018, 09:11
Top 5 alimente care detoxifică organismul

Topul alimentelor care detoxifică organismul este:

Grepfrut

Grefrutul trebuie să fie o parte esenţială a micului dejun. Sub formă de fruct sau suc, grepfrutul conţine substanţe nutritive care pot curăţa sistemul digestiv, sistemul circulator şi chiar ficatul, în special datorită vitaminei C şi antioxidanţilor. Aşadar, include grepfrutul în alimentaţia zilnică, deoarece stimulează eliminarea toxinelor din organism.

Spanac

Spanacul este leguma pe care nu foarte multe persoane o preferă, dar ea este extrem de sănătoasă. Împreună cu numeroase alte beneficii pe care le are asupra sănătății, cum sunt prevenirea și tratarea anemiei, stimularea metabolismului și a imunității, făcând oasele mai puternice etc., spanacul poate detoxifica întregul corp prin eliminarea toxinelor dăunătoare.

Avocado

Datorită cantității mari de substanțe nutritive, avocado este considerat un superaliment. Acizii grași Omega-3 prezenți în avocado pot dilata pereții colonului, pentru a facilita trecerea toxinelor din organism, ajutând astfel de detoxifiere. Incluce avocado îm alimentația zilnică, dar nu mânca mai mult de o jumătate de fruct la o masă. 

Usturoi

În vremurile străvechi, oamenii credeau că usturoiul ar putea ține departe demonii și vampirii, când este ținut în casă. Acest lucru ar putea fi și modul nostru de a spune strămoșilor că usturoiul are capacitatea de a ține departe bolile, care ar putea fi chiar fatale, prin eliminarea  toxinelor din organism. Un compus cunoscut sub numele de alicină poate filtra toxinele, în special din sistemul digestiv, menținându-ne astfel sănătoși.

Broccoli

Mulți dintre noi, adulți și copii deopotrivă, evităm să mâncăm broccoli, deși știm că este extrem de sănătos și benefic pentru sănătate. Dacă vrei să elimini toxinele din organism, chiar de la nivelul celular, atunci broccoli este cea mai bună legumă care te poate ajuta, deoarece este bogată în antioxidanți.

Slăbeşte în timp-record cu dieta cu grepfrut!