Top 5 CADOURI DE LUX pentru cei mici. De la Ferrari pentru copii, la vile liliputane GALERIE FOTO

Un Ferrari Testarosa pentru copii costă 100.000 de dolari, cea mai scumpă jucărie din lume este 30.000 de dolari, iar casele pentru copii ajung şi la 76.000 de dolari.

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 13:41

Un copil născut într-o familie bogată are întotdeauna parte de jucăriile pe care unul obişnuit abia dacă îndrăzneşte să le viseze. Şi, cum se întâmplă de obicei, nu de puţine ori aceste jucării extrem de scumpe sunt şi plictisitoare, ele servind practic doar ca simboluri ale statutului social, deşi copiii sunt prea mici pentru a înţelege sau a le păsa de acest lucru.

5. Maşini cu pedale
Un Ferrari Testarossa pentru copii ajunge până la 100.000 de dolari şi ajunge la o viteză maximă de 27 km/oră. Audi nu se lasă mai prejos şi oferă un model retro, pentru copii, al cărui preţ ajunge la 16.000 de dolari, iar părinţilor cu mai puţină dare de mână le vine în ajutor Saab, cu replica unui mini-Ursaab 92001, la preţul de 500 de dolari.

4. Haine
Mulţi părinţi cheltuie sume pe care alţii le consideră o avere, pentru ca micuţii lor să fie îmbrăcaţi cât mai şic. Astfel, o vestă pentru copii, cu impreuri leopard, poate fi achiziţionată de la Lanvin cu 1.090 de dolari. Tot Lanvin propune cardiganuri la preţuri de 1.500 de dolari.

3. Petreceri aniversare personalizate
Există multe firme care se ocupă de astfel de petrecere, însă unele o duc la nivelul unei nunţi. Atât ca fast, cât şi ca preţuri. În lumea bogaţilor sunt uzuale petreceri aniversare pentru copii al căror preţ pleacă de la 30.000 de dolari. Fântâni de ciocolată, spectacole de circ, caruseluri sau minicircuite pentru maşini, iar unul dintre organizatori spune că nu sunt neobişnuite party-urile ale căror costuri ajung la 80.000 de dolari. Caroline Hurley, directorul unei astfel de firme organizatoare, spune că a avut şi aniversări care au costat 400.000 de dolari.

2. Superplexus
Este considerată cea mai scumpă jucărie din lume. Superplexus este un labirint 3D, închis într-o sferă. Obiectivul este de a ajunge de la start la finish cu o bilă care trebuie să treacă prin tot labirintul. Preţul său este de 30.000 de dolari.

1. Case liliputane
Este poate simbolul care delimitează cel mai clar statutul social. Dacă părinţii locuiesc în vile somptuoase şi opulente, copii se pot juca în case special create pentru ei, de firme specializate. Preţul unei astfel de case, în stil victorian, pleacă de la 20.000 de dolari, dar o „vilă mediteraneană” ajunge la 50.000 de dolari, iar La Petite Maison este 76.000 dolari.