TOP 5 idei utile pentru iluminarea foisorului din gradina

Practic si relaxant, foisorul a devenit un must-have in orice gradina moderna, multi romani preferandu-l ca loc principal pentru a petrece clipe placute in compania prietenilor sau doar pentru a savura o cafea in aerul racoros al diminetilor insorite. Un avantaj in plus pentru orice proprietar de casa cu gradina care a ales sa-si construiasca un foisor in spatiul exterior al locuintei este ca a reusit astfel sa infrumuseteze curtea si chiar sa mareasca pretul proprietatii, in cazul in care va dori sa o vanda pe viitor. 

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 09:49

Amenajarea foisorului nu este o idee indrazneata, asa cum poate ar parea la prima vedere, nici nu inseamna cheltuiala mare, ci doar putina indemanare, cateva materiale si voie buna. Evident ca proprietarul trebuie sa tina cont de dimensiuni, de stilul care trebuie sa se armonizeze perfect cu cel al casei, de faptul ca trebuie sa-l mobileze, sa-l ilumineze pentru a-l pune in evidenta si noaptea. Din fericire, exista o multime de idei interesante si usor de pus in practica, in asa fel incat sa-si amenajeze un foisor de gradina pe gustul sau. 

Iata cum sa iluminezi pe timp de noapte foisorul!

Toata lumea isi doreste sa poata privi plantele din gradina sau luna de pe cer, chiar si noaptea, asa ca iluminatul artificial joaca un rol important in spatiul exterior al casei. Foisorul poate fi pus in evidenta cu ajutorul catorva corpuri de iluminat exterior de efect, astfel:

  1. Montarea unor aplice in stil felinar in colturile foisorului poate sa aduca lumina mult dorita, in asa fel incat sa creeze o atmosfera romantica, plina de mister, pentru un cuplu dornic de intimitate, asadar, vezi aici cateva modele deosebite;

  1. Pentru a spori intensitatea luminii, o idee buna poate fi si amplasarea unor stalpi cu felinare la intrarea in foisor. Cu ajutorul lor, membrii familiei pot servi masa si se pot distra pe cinste seara sau in toiul noptii;

  1. O petrecere deosebita poate fi organizata in acest loc daca sunt montate din loc in loc, agatate de acoperisul foisorului, cateva globuri luminoase, rezistente la praf si la apa, ceea ce le va oferi o viata foarte lunga;

  1. Plafonierele pentru exterior au si ele avantajul de a permite iluminarea perfecta a acestui spatiu din gradina, asa ca nu ar fi deloc rau sa montezi una in centru, deasupra mesei pe care veti servi cina in familie sau unde veti juca diferite jocuri interesante;

  1. Spoturile solare au devenit tot mai folosite pentru ca sunt folositoare, economice, utilizeaza energia solara si nu sunt consumatoare de curent electric. In plus, sunt moderne, reusind sa se armonizeze perfect cu orice stil arhitectural ar avea foisorul sau casa. 

O idee bonus poate fi iluminarea cu ajutorul unor borcane in locul corpurilor de iluminat. Intr-adevar, este un stil total diferit de cel modern, dar are un aer special, vintage, care incanta prin creativitate si imaginatie debordanta. Corpurile de iluminat handmade pot fi atarnate, agatate sau aplicate direct pe stalpii foisorului. 

In concluzie, cateva idei simple pot transforma foisorul tau intr-un spatiu potrivit pentru o seara plina de distractie in familie, cu prietenii și colegii sau doar pentru a te relaxa de unul singur, savurand o carte sau o cafea.