Cinci secrete ale unei DIETE PERFECTE

"Care este secretul unei diete perfecte?". O intrebare care, probabil, se afla pe buzele multor oameni. Primul pas al unei diete sanatoase este cum mananci si abia apoi ce mananci.

RomaniaTV.net
07 ian. 2013, 06:23
Cinci secrete ale unei DIETE PERFECTE

Foloseste farfurii mai mici

Degeaba te chinui sa mananci sanatos daca de fiecare data iti umpli cu varf o farfurie mare. Conteaza calitatea unei mancari, dar mult mai importanta este cantitatea. Daca reduci diametrul unei farfurii cu numai 8 cm, consumi cu 22 de procente mai putine calorii. Socotind lunar, fara sa faci nimic altceva decat sa alegi o farfurie mai mica la cina, scapi de 5000 de calorii.

Jumatate din fiecare masa sa fie fructe si legume

Sa zicem ca la micul dejun consumi de obicei un castron cu cereale. Mananca doar jumatate din el si compleaza masa cu cateva fructe de padure sau o banana. La pranz, mananci doar jumatate din sandviciul pregatit, apoi doua fructe (nu conteaza ce). Seara, asigura-te ca ai la masa salata, broccoli, sparanghel, conopida sau orice alta leguma iti place. Nu numai ca iti asiguri aportul de nutrienti proveniti din fructe si legume, dar reduci la jumatate consumul de grasimi si calorii pe care il aveai inainte.

Cu cat e mai scurta lista ingredientelor, cu atat mai bine

Cele mai sanatoase gustari sunt cele care contin un singur indredient: broccoli, spanac, fructe de padure. Daca alegem ceva cu mai multe ingrediente este imposibil ca printre ele sa nu se regaseasca mai mult zahar, mai multa sare, mai multi coloranti sau mai multe arome artificiale.

Mancarea sanatoasa nu e neaparat scumpa

Cine n-a auzit scuza „E prea scump sa mananci sanatos”! Iata un mit total neadevarat. Poti alege varianta congelata a fructelor si legumelor, la fel de sanatoasa, si mult mai ieftina. In plus, daca ti-ai face de-acasa un sandvici pentru pachet, in loc sa mananci la bufetul firmei, la un fast-food sau la un restaurant, vei simti diferenta.

Opreste-te din mancat inainte de a te simti „plin

Nu trebuie sa mananci pana simti ca nu-ti mai incape nici macar un varf de lingurita in stomac. Opreste-te chiar inainte de a ajunge la 80% din nivelul de saturatie. Potrivit unor studii, se pare ca aplicand aceasta metoda se pot pierde, intr-un an, aproximativ 9 kilograme.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro