Topul celor mai ieftine destinații europene unde românii își pot petrece minivacanța de 1 Mai. Zborurile sunt mai ieftine decât un weekend în România

Mai sunt doar câteva zile până la minivacanța de 1 Mai, iar majoritatea românilor și-au făcut deja planurile. Pentru cei care au lăsat totul pe ultima sută de metri și nu au mai găsit niciun loc de cazare la munte sau la mare, o alternativă pentru minivacanța de 1 Mai, sunt călătoriile în afara țării.

27 apr. 2023, 18:36
Topul celor mai ieftine destinații europene unde românii își pot petrece minivacanța de 1 Mai. Zborurile sunt mai ieftine decât un weekend în România
Topul celor mai ieftine destinații europene unde românii își pot petrece minivacanța de 1 Mai.

Topul celor mai ieftine destinații europene unde românii își pot petrece minivacanța de 1 Mai. În această perioadă, Austria, Germania, Marea Britanie şi Italia sunt în topul celor mai ieftine destinaţii turistice europene pentru minivacanţa de 1 Mai.

Citește și Minivacanța de 1 Mai. Cu cât se închiriază o cabană pentru cinci persoane la munte. Prețul este ireal

Topul celor mai ieftine destinații europene unde românii își pot petrece minivacanța de 1 Mai

Astfel, românii care vor să meargă în una dintre aceste destinații au la dispoziție o gamă destul de largă de oferte extrem de accesibile la biletele de avion. De exemplu, cele mai ieftine bilete de avion dus-întors costă aproximativ 90 – 100 euro/persoană.

Reprezentanții  Vola.ro. spun că în această perioadă zborurile către multe destinaţii europene sunt mult mai ieftine decât călătoriile pe plan intern, astfel că turiştii au numeroase opţiuni din care pot alege pentru minivacanţa de 1 Mai.

„Pentru turiştii români care nu au apucat încă să îşi rezerve mini-vacanţa de 1 Mai, echipa de specialişti Vola.ro a căutat cele mai ieftine opţiuni cu plecări în perioada 27-30 aprilie şi întoarceri între 1-7 mai. Astfel, cele mai ieftine bilete de avion last minute sunt, în ordinea popularităţii, în următoarele destinaţii: Milano (preţ mediu: 76 euro), Londra (preţ mediu: 89 euro), Paris (preţ mediu: 77 euro), Bruxelles (preţ mediu: 83 euro), Bologna (preţ mediu: 76 euro), dar şi destinaţiile interne precum Bucureşti (preţ mediu: 82 euro) şi Cluj-Napoca (preţ mediu: 81 euro), au transmis reprezentanții Vola.ro.

Românii obișnuiți să călătorească extrem de mult în afara țării au fost prevăzători în acest an și și-au achiziționat biletele de avion din timp astfel încât să beneficieze de reducerile pe care operatorii le pun la dispoziție.

În medie, aceștia și-au cumpărat biletele chiar și cu 80 zile pentru zborurile dus-întors înaintea datei plecării, o măsură foarte inspirată, pentru că, dacă nu le-ar fi rezervat din timp şi le-ar fi cumpărat last-minute, ar fi cheltuit cu cel puţin 50% mai mult pentru acelaşi zbor.

Astfel, pentru minivacanța de 1 mai, cele mai ieftine bilete dus-întors în această sunt România – Italia – 59 euro/persoană şi România – Marea Britanie – 79 euro/persoană.

De asemenea, cele mai ieftine bilete doar dus vândute în această perioadă sunt România – Italia – pornind de la 18 euro/persoană, România – Belgia – pornind de la 20 euro/persoană, România – Marea Britanie – pornind de la 20 euro/persoană, România – Austria – 22 euro/persoană, România – Franţa – 23 euro.

 

Citește și De necrezut! Cât costă o vacanță de trei zile în Delta Dunării de 1 Mai. Prețurile au explodat