Topul celor mai sănătoase 15 de legume: Află de ce trebuie să mănânci varză Kale şi salata chinezească

Din multitudinea de legume care sunt disponibile pe pieţe sau în supermarket multe sunt evitate de românii, în mare parte din cauză că nu le cunoasc adevăratele proprietăţi. Departamentul Naţional de Agricultură din SUA a realizat o listă a celor mai sănătoase 15 de legume în funcţie de caloriile lor, vitaminele şi mineralele pe care le conţin.

25 mart. 2014, 15:21
Topul celor mai sănătoase 15 de legume: Află de ce trebuie să mănânci varză Kale şi salata chinezească

15. Varza chinezească apare din ce în ce mai des pe rafturile supermarketurilor şi nu ar trebui evitată. Varza chinezească are doar 10 calorii/100 de grame şi este plină de vitamina K şi C.

14. Mazărea este extrem de sănătoasă, iar dacă o consumaţi fără să o preparaţi termic atunci când este dulce vă puteţi bucura de toate beneficiile sale. 100 de grame de mazăre conţin 70 de calorii, sunt pline de vitamina K, luteină, vitamina C, cât şi fibre. Cât de sănătoasă este mazărea: Secretele micului bob verde

13. Ardeiul gras verde dacă este consumat în stare naturală are doar 30 de calori pe suta de grame şi este bogat în vitamina C. La fel de sănătos este şi ardeiul gras roşu, dar acesta conţine doar 20 de calorii.

12. Salata clasică este bogată în vitamina K şi luteină, iar dacă vreţi să slăbiţi această plantă are doar 30 de calorii pe suta de grame.

Citeşte şi Probleme medicale rezolvate cu sucuri naturale

11. Brocoli, consumat crud, cât şi fiert, conţine 30 de calorii pe suta de grame şi este bogat în vitaminele K şi C, precum şi luteină.

10. Varza de Bruxelles este extrem de bogată în vitamina K, luteină şi vitamina C şi are doar 30 de calorii la 100 de grame.

9. Salata creaţă este printre cele mai sărace salate în calorii, având doar 10 calorii/100 grame, şi este extrem de bogată în vitamina K.

8. Rucola este folosită adesea în curele de slăbire, deoarece scade colesterolul rău. O sută de grame de rucola conţine doar 20 de colarii, însă este extrem de bogată în vitamina K şi luteină.

7. Morcovii ne-au fost recomandaţi de către părinţi încă din copilărie pentru a avea o vedere foarte bună, însă ar trebui să îi consumăm şi pentru că au doar 30 de calorii pe suta de grame. Recomandarea medicilor este să se consume morcovii în stare naturală. Află şi BENEFICIILE incredibile ale morcovilor

Citeşte şi Fasolea, lintea şi mazărea au efecte benefice în diabet

6. Ridichiile au apărut deja pe tarabele din piaţă, iar acest motiv pe lângă cel că sunt extrem de sănătoase ar trebui să vă impulsioneze să le consumaţi. Ridichiile sunt bogate în vitamina K şi luteină şi au doar 20 de calorii pe o sută de grame. Descoperă beneficiile ridichilor pentru sănătatea noastră

5. Cartoful dulce îşi face încet, încet simţită prezenţa în bucătăriile românilor. Chiar dacă are 100 de calorii pe suta de grame, la fel ca şi cartoful clasic, este mai bogat în potasiu, fibre şi vitamina K decât „vărul” său.

4. Ştevia este alternativa mai ieftină la spanac şi mai spornică decât urzicile. Gospodinele românce o folosesc atât în ciorbe, cât şi sub formă de mâncare sau chiar învelesc carnea de sarmale în ea. Trebuie amintit faptul că ştevia are doar 20 de calorii pe suta de grame şi este extrem de bogată în vitaminele K şi C, precum şi luteină.

3. Varza românească este, de asemenea, regăsite într-o multime de preparate tradiţionale româneşti, iar acest lucru nu este doar o întâmplare. Varza are până în 20 de calorii şi este bogată în vitaminele K, C, luteină, potasiu şi are multe fibre.

2. Spanacul este vedeta primăverii, sănătos şi delicios. Spanacul ajută la detoxifierea organismului, iar dacă ţinem cont că are doar 20 de calorii pe sută de grame este recomandat şi în diete. Mai mult, spanacul este bogat în vitamina K, luteină şi vitamina C. Beneficiile spanacului: De ce să-l consumi mai degrabă în stare naturală

1. Vedeta alimentelor, conform unui studiu realizat de Departamentul Naţional de Agricultură din SUA, este varza kale. Varza kale are doar 20 de calorii pe suta de grame şi este extrem de bogată în vitaminele K, C şi luteină.