Topul celor mai sănătoase legume

O dietă echilibrată trebuie să cuprindă toate substanțele nutritive esențiale pentru buna funcționare a organismului. Acestea pot fi asimilate de corp din alimentele mâncate în fiecare zi.

RomaniaTV.net
09 oct. 2017, 09:34
Topul celor mai sănătoase legume

Iată care sunt legumele care nu ar trebui să lipsească din alimentația ta zilnică.

Ceapă

Ceapa este o legumă foarte sănătoasă, conținând cele mai importante vitamine și minerale care previn diferite afecțiuni. Combină ceapa crudă (tăiată felii) cu roșii, avocado și ardei rdei iute. La final adaugi niște suc de lămâie. Această salată este perfectă pentru îmbunătățirea circulației sângelui.

Mazăre

Mici, dar sănătoase, boabele de mazăre verde împreună cu alte legume reduc riscul de apariția a cancerului de stomac, conform unui studiu publicat în „International Journal of Cancer”. Mazărea poate fi inclusă în diferite rețete de mâncare. Gătește-o așa cum îți place.

Varză

Aceasta este una dintre cele mai sănătoase legume verzi. Frunzele de varză sunt bogate în vitamina C, o substanță nutritivă care poate reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea nivelulul de colesterol rău (LDL). Include varza în alimentația zilnică.

Broccoli

Broccoli este o legumă bogată în antioxidanți care luptă împotriva cancerului. Un studiu recent a arătat că oamenii care mănâncă cinci porții sau mai mult pe săptămână de broccoli reduc riscul de a suferi de cancer de col uterin, în comparație cu cei care o consumă mai rar.

Ardei gras roșu

Un ardei conține 32 de calorii, conține o cantitate mare de vitamina C, oferă mai exact 150% din nacasarul zilnic recomandat. În plus, previne bolile de inimă și ateroscleroza.

Spanac

Spanacul este sursă importantă de carotenoizi – antioxidanți care au grijă de sănătatea ochilor și previne degenerescența maculară, principala cauză a orbirii la vârstnici. După ce este gătită spanacul, luteina pe care o conține leguma este mai ușor asimilată de organism.

Varza de Bruxelles

Antioxidanții din aceste legume verzi luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi care provoacă cancer, iar 80% din vitamina C zilnică într-o jumătate de cană de varză de Bruxelles previne bolile de inimă și cataracta.

Dieta cu varză crudă te scapă de 5 kg în 7 zile