Topul celor mai vândute automobile în 2011

Toyota Corolla a fost, ca şi anul trecut, modelul care a atras cei mai mulţi clienţi pe plan mondial în acest an. Supriza 2011 vine din partea unei dubiţe de fabricaţie chinezească care a reuşit să se strecoare în Top 3 cele mai vândute maşini din 2011.

RomaniaTV.net
29 dec. 2011, 14:51
Topul celor mai vândute automobile în 2011

Primele trei autoturisme din 2011, după numărul de clienţi adunaţi la nivel mondial, provin din Asia, mai exact din Japonia, Coreea de Sud şi China, arată evz.ro.

Modelul japonez de la Toyota, Corolla, care este asamblată în numai puţin de 15 ţări, a reuşit să vândă în acest an, în toate cele 140 de ţări unde este distribuită, 1.02 milioane de automobile.

Pe locul doi, la mică diferenţă de marca japoneză, se situează modelul Hyundai Elantra (sau Avante, cum este cunoscut în ţara de origine, Coreea de Sud), care a vândut pe tot parcursul lui 2011 1,01 milioane de maşini.

Locul trei în topul celor mai vândute maşini din acest an este ocupat de o dubiţă chinezească, Wuling Sunshine, care a reuşit performanţa să fie cumpărată de 0,94 de milioane de cumpărători.

Cel mai „vânat” automobil produs şi vândut în Republica Populară Chineză vine cu o propunere de tipul 2 în 1, în funcţie de necesităţile proprietarului şi cu transformări minime. Wuling Sunshine poate fi utilizat atât ca monovolum (în care pot lua loc mai multe persoane), cât şi ca vehicul utilitar, pentru transport marfă.

Marca Ford se regăseşte cu două modele în top zece cele mai vândute maşini cu Focus şi Fiesta, respectiv locurile patru şi şase. Focus a vândut 910 mii de automobile, iar Fiesta a fost aleasă de 780 de mii de şoferi.

Locul cinci este ocupat de Kia Rio, din care au fost vândute 820 de mii de maşini. Cele mai căutate modele de la Volkswagen au fost Jetta şi Golf, locurile şapte şi zece, care au atras 0,74 milioane de clienţi, respectiv 0,64 milioane de cumpărători. Locul opt în topul celor mai comercializate maşini este adjudecat de Toyota Camry cu 0,72 milioane de maşini vândute, iar locul nouă revine mărcii Chevrolet, care a reuţit să vândă 0,69 milioane de maşini.