Topul deciziilor care duc la ÎNGRĂŞARE

Orice om obişnuit ia, în medie, minim 50 de decizii în fiecare zi care îi influenţează greutatea corporală, aşa relevă studii recente. Multe din ele sunt decizii mici, care de fapt sunt puternic înrădăcinate în noi, iar altele sunt decizii mari, importante, care nu mereu ţin de ceea ce mâncăm. Ambele categorii ne duc pe unul din cele două drumuri: fie devenim supraponderali, fie ne menţinem supli.

RomaniaTV.net
05 aug. 2012, 08:13
Topul deciziilor care duc la ÎNGRĂŞARE

Pui platoul cu mâncare pe masă

Cercetatorii de la Cornell University au evidentiat ca atunci cand oamenii isi pun mancare in farfurie in bucatarie, direct din vasul in care a fost preparata mancarea, mananca cu 35% mai putina mancare decat atunci cand ea este servita pe platou, adusa la masa si pusa permanent in fata ochilor.

Bei băuturi acidulate

Cercetatorii afirma ca poti masura riscul persoanelor de a deveni obeze dupa cantitatea de bauturi acidulate pe care le consuma pe zi. Daca bei jumatate de cana de bauturi acidulate pe zi, ai cu 26% mai mari sanse de a creste in greutate fata de o persoana care bea doar apa plata, ceaiuri si sucuri naturale de fructe. Daca bei o cana pe zi, sansele de a acumula kilograme in exces sunt de 30,4%; la 2 cani pe zi, ele cresc la 32,8% iar la mai mult de 2 cani pe zi, la 47,2%.

Mănânci cu îmbucături mari

Cercetatorii germani au descoperit recent faptul ca imbucaturile mari si mestecatul in graba duc la ingrasare. In studiul facut pe aceasta tema, oamenii care au mestecat mai bine mancarea si au luat inghitituri mici din mancare au consumat cu 52% mai putina mancare decat ceilalti. Motivul: cand tii mancarea in gura mai mult timp si o gusti, transmiti creierului mesajul ca te saturi mai repede decat daca infuleci in graba si cu pofta.

Nu mănânci suficientă grăsime

Da, exact asa cum vezi! Nu e nevoie sa incerci pe pielea ta ca sa vezi rezultatele. Pur si simplu, elimina o parte din carbohidratii pe care ii mananci si inlocuieste-i cu produse avand grasime moderata la baza si vei vedea cum scapi de cateva kilograme rapid si iti scazi si nivelul glicemiei din sange. Carbohidratii cresc rapid productia de insulina, care apoi scade la fel de repede, lasandu-te cu senzatie acuta de foame. Consecinta: mananci mai mult decat e cazul. Alimentele pe baza de proteine care contin si grasime mentin satietatea mai multa vreme. Mai bine mananci pe painea prajita integrala putin unt decat gem; o bucata de carne decat cartofi; o cana de lapte semidegresat decat o bautura energizanta pentru sportivi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro