Tort cu nucă. Cel mai delicios dulce pentru zilele de post

Mai e puțin și ne apropiem cu pași repezi de Crăciun. Gospodinele se întrec în rețete delcioase chiar și de post. Tortul cu nucă este în cazul acesta ideal.

06 dec. 2022, 21:37
Tort cu nucă. Cel mai delicios dulce pentru zilele de post

Mai e puțin și ne apropiem cu pași repezi de Crăciun. Până atunci sunt foarte multe persoane care țin post și încercă tot felul de rețete. Dacă vă este poftă de un dulce, dar totuși țineți post, venim în ajutorul dumneavoastră.

Tor cu nucă. Desertul ideal de post

Unul dintre lucurile de la care ne abținem cu greu în această perioadă este dulcele. Cu toate acestea tortul cu nucă este ideal în această situație și dacă nu stați bine cu timpul atunci e perfect, deoarece se prepară foarte rapid. Iată aici rețeta.

Blat:
150 g nucă măcinată, 100 g zahar, 1 plic praf de copt, 250 ml apă minerală, 6 linguri făină

Citește și : Tort răsturnat cu mere şi miere de albine. Desertul genial pe care e musai să-l încerci în toamna asta

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu apă minerală, nucă, praful de copt, făina și pui compoziția într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făina, sau tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit.

Ca orice blat, se însiropează: 200 ml apa, 3 linguri zahăr, 1/2 fiole esență de rom.

Pentru cremă poți să folosești frisca vegetală simplă sau amestecată cu nuca măcinată (sau alune); dacă prăjești puțin nuca sau alunele este mai bine. Poți sa amesteci frișca și cu fructe: căpsșuni, zmeură sau amestec de fructe de pădure.

Citește și : Rețetă delicioasă de prăjitură pufoasă de post. Cum să faci cel mai bun desert cu cremă de cocos și blat moale de cacao

O altă variantă de cremă este cea din plicuri de cremă instant la care se iînlocuiește laptele cu apă minerală, suc sau cafea, dupa dorință.

De asemenea, dacă doriți să încercați și alte rețete de tort pentru post îl puteți alege pe cel cu fructe sau cu cacao