Tort de biscuiți, desertul preferat al familiei regale britanice! Rețeta simplă și delicioasă pentru care ai nevoie de doar patru ingrediente

Când vine vorba despre familia regală britanică din punct de vedere gastronomic foarte multe persoane se gândesc la mese îmbelșugate cu mâncăruri care mai de care mai complexe. Însă lucrurile stau cu totul diferit în spatele zidurilor palatului. De exemplu, foarte puțini oameni știu care a fost desertul preferat la Reginei Elisabeta a II-a și pe care membrii familiei regale continuă să îl mănânce în memoria regretatei suverane.

08 oct. 2023, 10:12
Tort de biscuiți, desertul preferat al familiei regale britanice! Rețeta simplă și delicioasă pentru care ai nevoie de doar patru ingrediente
Tort de biscuiți, desertul preferat al familiei regale britanice!

Tort de biscuiți, desertul preferat al familiei regale britanice! Este vorba despre tort de biscuiți, un desert extrem de simplu și accesibil oricui, care nu lipsea de pe mesele la care se afla regina.

Citește și Rețetă de tort de clătite devenită virală pe internet. Desertul simplu care i-a cucerit pe toți

Tort de biscuiți, desertul preferat al familiei regale britanice!

Deși este foarte greu de crezut, regina Marii Britanii obișnuia să mănânce preparate extrem de simple și de ușoare.

Fostul bucătar regal, Darren McGrady, a dezvăluit recent că pentru prăjitura cu biscuiți, de care regina nu se despărțea niciodată, avea nevoie de numai patru ingrediente banale pe care oricine și le poate permite.

Ingredientele de bază ale acestui desert sunt: 

  • biscuiții englezești; 
  • zahăr granulat;
  • unt și ciocolată neagră. 

Opțional, bucătarul spune că poate fi folosit și un ou crud, precum în rețeta originală, sau unt pasteurizat.

Modul de preparare al acestei rețete este la fel de simplu.

Primul pas este să topiți ciocolata, care se va folosi atât în crema prăjiturii, cât și ca glazură. După care trebuie fie să rupeți biscuiții, sau să îi tăiați în bucăți cât mai mici posibil!

Apoi, trebuie să bateți untul și zahărul până când vor deveni pufoase, iar după să turnați și ciocolata topită. Conform rețetei originale,  în acest moment trebuie introdus și oul, însă acest pas poate fi sărit.

Pasul următor este să adăugați și bucățile de biscuiți și amestecați totul până când este uniform! Puneți amestecul în forma pregătită, acoperiți cu plastic, iar apoi puneți totul în frigider, până când se întărește.

La final, atunci când vine vremea să scoateți prăjitura, îndepărtați plasticul și turnați ciocolată topită ca glazură. După ce aceasta s-a întărit la temperatura camerei, puteți servi fără probleme desertul favorit al Reginei Elisabeta a II-a.

Reţeta de clătite a Reginei Elisabeta a II-a pe care aceasta i-a trimis-o președintelui SUA, în 1960

O rețetă de clătite pe care Regina Elisabeta a II-a i-a trimis-o președintelui SUA, Dwight D. Eisenhower, în 1960 a devenit virală, o copie a acesteia fiind postată pe Reddit.

„Drop scones” este un tip de desert asemănător cu clătitele americane, care a fost servit la micul dejun de la Castelul Balmoral, când președintele SUA, Dwight D. Eisenhowe, și soția sa, Mamie, au fost oaspeții Reginei Elisabeta a II-a, în 1960. Cuplul a fost atât de încântat de desert, încât i-a cerut suveranei rețeta de clătite.

Ceva mai târziu, regina i-a trimis o scrisoare și o rețetă lui Eisenhower. „Când am văzut fotografia ta pe prima pagină a ziarului de azi pregătind prepeliță la grătar, mi-am amintit că nu ți-am trimis rețeta pe care ţi-am promis-o la Balmoral. De aceea mă grăbesc să o fac acum și sper să funcționeze„, i-a scris regina președintelui american.

Ea a enumerat toate ingredientele și a descris cum sunt preparate clătitele, apoi a transmis câteva sfaturi.

„Când fac mai puține clătite, reduc cantitățile de făină și lapte, dar nu modific cantitățile celorlalte ingrediente. În ​​loc de zahăr am folosit melasă sau sirop auriu (sirop obținut prin purificarea sucului de trestie de zahăr sau sfeclă de zahăr) și e chiar foarte bun”, a scris Elisabeta, adăugând că amestecul trebuie bătut mult timp. „Rețeta este suficientă pentru 16 persoane”, a mai menționat ea.

Iată reţeta, pentru cei care își doresc un mic dejun în stil regal

Ingrediente:

  • 4 căni de făină
  • 4 linguri de zahăr pudră
  • 2 căni de lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguriţe de praf de copt
  • 2 linguri de unt topit

Preparare:

Bateți ouăle, zahărul și aproximativ jumătate din lapte, apoi adăugați făina și amestecați bine, adăugând laptele rămas, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și untul.

Citește și Prăjitură pufoasă cu prune și iaurt. Secretul desertului irezistibil, pe care-l mănânci cu ochii