Toxine care îţi distrug tiroida

Glanda tiroidă controlează felul în care organismul tău foloseşte energia şi are un rol extrem de important în producţia de hormoni. Nu este de ajuns să îţi testezi nivelul de TSH pentru a afla dacă ai probleme cu această parte a corpului. Expunerea la anumite substanţe îţi distrug sigur tiroida. Vezi care sunt acestea.

RomaniaTV.net
27 nov. 2015, 11:32
Toxine care îţi distrug tiroida

Toxinele sunt peste tot în jurul nostru şi nu prea poţi face multe pentru a le evita. Poţi, însă, să limitezi expunerea la aceste substanţe periculoase, pentru a reduce riscul la care îţi supui tiroida.

Evită pesticidele

Un studiu citat de beextrahealthy.com a arătat că femeile căsătorite cu bărbaţii care folosesc pesticide la locul de muncă sunt mult mai expuse riscului de a suferi de afecţiuniale tiroidei. Alte cercetări au arătat că aproximativ 60% dintre pesticidele folosite astăzi pot afecta producţia de hormoni ai glandei tiroide. Multe substanţe de genul acesta îţi pun obstacole în curele de slăbire şi scad funcţiile tiroidei.

Citeşte şi  Semne la care nu te-ai fi gândit că indică probleme cu tiroida

Renunţă la soia

Fitoestrogenii găsiţi în proteinele din soia pot inhiba tiroida, deoarece afectează abilitatea organismului de a folosi iodul. Cercetările au arătat că nou-născuţii hrăniţi cu soia au o creştere a nivelului de TSH, comparativ cu cei care nu sunt hrăniţi cu această substanţă. De obicei, soia este modificată genetic, aşa că este indicat să o eviţi.

Citeşte şi  Iată ce trebuie să faci ca să scapi de medicamentele pentru tiroidă

Redu expunerea la floruri

Numeroase paste de dinţi conţin floruri, pentru a preveni apariţia cariilor. Mulţi oameni nu ştiu, însă, că aceste substanţe erau folosite ca remediu împotriva unei tiroide hiper-active. Dacă consumi zilnic între 2 şi 5 mg de floruri, nivelul TSH-ului creşte în câteva luni.

Citeşte mai mult pe unica.ro