Trafic aerian, perturbat în Franţa de o grevă de cinci zile a însoţitorilor de zbor

Traficul aerian va fi perturbat în Franţa timp de cinci zile, după declanşarea, sâmbătă, a unei greve a însoţitorilor de zbor ai companiei Air France, care se opun măsurilor de reducere a personalului.

RomaniaTV.net
29 oct. 2011, 10:03
Trafic aerian, perturbat în Franţa de o grevă de cinci zile a însoţitorilor de zbor

Compania intenţionează să asigure 80% din zboruri, însă nu exclude anulări de ultim moment. Air France a anunţat deja anularea a zece zboruri de lung curier programate pentru sâmbătă dimineaţă, inclusiv curse către New York, Montreal, Los Angeles, Tokyo, Abu Dhabi şi Douala, potrivit Mediafax.

„Rămân incertitudini referitoare la nivelul de participare a personalului navigant comercial la această mişcare, deoarece acesta nu este obligat să avertizeze compania în legătură cu intenţiile sale”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene franceze.

Pe aeroportul Orly din Paris, Air France a decis să limiteze temporar la 100 de pasageri toate cursele de mediu curier, pentru „a evita situaţia în care pasagerii trebuie debarcaţi” din cauza numărului insuficient de însoţitori de zbor, a declarat sâmbătă directorul biroului Air France de la Orly, Georges Daher. „Dar până acum am reuşit să completăm zborurile, iar acestea au decolat conform programului”, a adăugat el.

Şase sindicate ale însoţitorilor de zbor, care se opun reducerii numărului membrilor echipajelor în cazul anumitor zboruri, au făcut apel la grevă începând de sâmbătă şi până miercuri.