Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui şi pe DN1 pe sensurile de mers dinspre Bucureşti spre litoral şi spre munte

Circulaţia pe sensul către litoral, dinspre Capitală, pe Autostrada A2, este foarte intensă, sâmbătă, fiind înregistrate aproximativ 50 de autovehicule pe minut, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). De asemenea, din cauza numărului mare de autovehicule, circulația rutieră pe sensul de urcare (către Brașov) al DN1 Ploiești - Brașov se desfășoară îngreunat.

RomaniaTV.net
05 aug. 2017, 06:15
Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui şi pe DN1 pe sensurile de mers dinspre Bucureşti spre litoral şi spre munte

Potrivit unui comunicat de presă, există coloane de mașini în special în zona stațiunii prahovene Bușteni și pe tronsonul Nistorești — Comarnic.

Pentru evitarea ambuteiajelor, conducătorii auto care doresc să se deplaseze pe ruta Ploiești — Brașov sunt sfătuiți să ia în calcul și rutele alternative (de exemplu DN 1A Ploiești — Vălenii de Munte — Cheia — Săcele — Brașov).

De asemenea, IGPR recomandă celor care călătoresc către litoral să plătească taxa de trecere a podului Feteşti – Cernavodă la benzinăriile autorizate de pe autostradă sau prin sms la numărul 7577.

Conducătorii auto care se deplasează pe aceaste rute sunt sfătuiţi de poliţişti să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.