Traficul a revenit la normal în Eurotunel după tentativele de intruziune a sute de imigranţi clandestini

Aproximativ 600 de tentative de intruziune a imigranților, potrivit poliției, au fost dejucate în noaptea de luni spre marți în apropiere de tunelul de sub Canalul Mânecii, lângă Calais (nordul Franței), în timp ce o inspecție care a avut loc în dimineața zilei de marți a suscitat perturbări în trafic. 

RomaniaTV.net
04 aug. 2015, 18:21
Traficul a revenit la normal în Eurotunel după tentativele de intruziune a sute de imigranţi clandestini

Grupul Eurotunel, care gestionează instalația submarină dintre Franța și Marea Britanie, a efectuat o inspecție în culoarul de sud al tunelului, după detectarea unei ‘anomalii’ care nu a fost precizată, provocând, marți dimineața, întârzieri în trafic. Grupul a anunțat, la puțin timp după orele 14:00 GMT, că inspecția a fost finalizată și că traficul a revenit la normal.

Întârzierile cumulate au cauzat, cu toate acestea, lungi așteptări pentru pasageri, de patru ore pentru plecarea din Folkestone din Marea Britanie și de două ore de partea franceză, marți după-amiază.

Nu a fost dezvăluit niciun detaliu cu privire la natura anomaliei, lăsând deschise toate posibilitățile: o problemă pe o linie, prezența unor persoane sau un alt incident, informează Agerpres.

Citeşte şi Sute de imigranţi au forţat tunelul de sub Canalul Mânecii, ca să ajungă în Franţa

În noaptea de luni spre marți, circa 500 de imigranți au fost reperați lângă Eurotunel, pentru 600 de tentative de intruziune, dintre care 400 au fost respinse. Circa 180 de persoane interceptate au fost scoase în afara zonei și aproximativ 20 au fost interpelate, a detaliat o sursă din cadrul poliției.

Totuși, această cifră este în scădere puternică comparativ cu cele 1.700 de tentative ale aspiranților la imigrare în Marea Britanie înregistrate noaptea precedentă.

Această animare extrem de puternică s-a datorat prezenței unor militanți ai mișcării pentru libertatea circulației ‘No Border’, veniți să ‘provoace’, în timp ce imigranții caută mai degrabă ‘discreția’, estimează sursa din cadrul poliției.