TRAGEDIA din Apuseni. Ponta: Intervenţia de luni a fost un eşec. Procurorii decid cine răspunde penal

Accidentul aviatic. Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că intervenţia autorităţilor în urma accidentului aviatic din Apuseni a fost "un eşec", iar vinovaţii pentru reacţia tardivă urmează să fie găsiţi de organele de anchetă.

24 ian. 2014, 08:26
TRAGEDIA din Apuseni. Ponta: Intervenţia de luni a fost un eşec. Procurorii decid cine răspunde penal

Avem un sistem performant, însă intervenţia de luni a fost un eşec din care trebuie să învăţăm. Există o anchetă penală condusă de procurori în care nu putem interveni. Procurorii vor decide cine răspunde penal”, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi TRAGEDIA din Apuseni. Discuţie HALUCINANTĂ între turnul din Oradea şi ISU: Nu credem că este căzut

Privind eliberarea din funcţia a secretarului de stat în MAI Constantin Chiper, prim-ministrul a declarat: „Nu aveau cum să găsească epava pentru că au fost trimişi în altă parte”.

Este inadmisibil pentru un stat modern şi pentru tehnologia actuală să ajungi în cinci ore la epavă şi să-i salvezi pe cei implicaţi„, a mai afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta: Vom cere în CSAT demiterea directorului STS. Ne trebuie şi votul lui Traian Băsescu VIDEO

Adresa către CSAT de demitere a şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic de luni a fost redactată şi va fi semnată de o treime dintre membrii CSAT, fiind necesară asumarea răspunderii, ca la alte instituţii, a afirmat premierul Victor Ponta.

„Am întocmit adresa, o vor semna o treime din membrii CSAT, aşa cum spune legea, pentru a discuta cât mai curând posibil modul în care STS şi-a îndeplinit atribuţiile în cazul accidentului şi răspunderea, pentru că la ROMATSA a plecat şeful ROMATSA, la Ministerul de Interne-şeful ministerului, la IGSU – şeful IGSU. red că la STS o să fie greu de găsit un operator care nu şi-a făcut treaba”, a spus Ponta.