Tragedia la cascada Duruitoarea. Un bărbat a murit în timpul traseului turistic

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Baia Mare, care avea probleme cardiace, a murit miercuri în zona cascadei Duruitoarea, aflată în judeţul Neamţ, în ciuda faptului că salvamontiştii au încercat să-l resusciteze 40 de minute. 

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 12:51
Tragedia la cascada Duruitoarea. Un bărbat a murit în timpul traseului turistic

Bărbatul era împreună cu soția sa în zona cascadei Duruitoarea, iar traseul turistic ales a fost unul complex, potrivit informaţiilor transmise de Raul Papalicef, şeful Salvamon Neamţ, scrie Mediafax. 

„Turistul de peste 60 de ani din Baia Mare era cardiac, avea stenturi implantate. L-am găsit prăbușit pe potecă, fără puls. Am făcut intubare, am instalat oxigen, am avut defribilator și am efectuat 40 de minute manevre de resuscitare, dar nu am reușit să îi salvăm viața”, a spus Raul Papalicef.

Citeşte şi: A murit de inimă rea, după ce şi-a ucis iubita şi pe amantul acesteia. Caz cutremurător în Moldova

Acesta a subliniat că salvamontiștii i-au acordat ajutor medical și soției turistului care a făcut un puseu de tensiune și fost predată unui echipaj de ambulanță pentru a fi transportată la spital.

Elicopterul nu putea ajunge din cauza vremii la locul incidentului, astfel că salvamontiștii au intervenit cu o mașină de teren și pe jos.