Tragedie în Portugalia: portarul lui FC Porto a murit după 5 zile în comă, la doar 32 de ani

Portarul naţionalei Portugaliei de handbal şi al lui FC Porto, Alfredo Quintana, de origine cubaneză, a decedat vineri, după ce de luni fusese în comă, în urma unui stop cardio-respirator suferit la antrenamente.

26 feb. 2021, 21:18
Tragedie în Portugalia: portarul lui FC Porto a murit după 5 zile în comă, la doar 32 de ani

Tragedie în handbalul portughez şi mondial, după ce portarul Portugaliei şi al lui FC Porto, Alfredo Quintana, a decedat la doar 32 de ani. De origine cubaneză, acesta a fost omagiat de federaţia de handbal din ţara sa natală, chiar dacă a ales să-şi ia cetăţenia portugheză şi să joace pentru naţionala lusitană.

„Federația Cubaneză de Handbal regretă moartea lui Alfredo Quintana, un atlet excelent pregătit în țara noastră care, în ciuda faptului că a ales să concureze pentru o altă națiune, nu și-a pierdut niciodată statutul de cubanez. Pentru familie, prieteni și familia handbalului mondial, condoleanțe din toată inima noastră”, este mesajul Federaţiei Cubaneze de Handbal.

Tragedie în handbalul mondial. A murit unul dintre cei mai buni portari din lume

Clubul de handbal FC Porto a anunțat vineri că Alfredo Quintana a decedat. Portarul naționalei Portugaliei și al campioanei FC Porto fusese internat luni, după ce suferise un stop cardiorespirator la un antrenament. După ce i s-a acordat primul ajutor, el a fost dus la spitalul São João, unde a fost pus pe aparate. Medicii au fost rezervați în a estima șansele sale de supraviețuire.

Alfredo Quintana era considerat unul dintre cei mai buni portari din lume. Avea peste 70 de selecții în naționala Portugaliei, cu care a participat la ultimul Campionat Mondial, din Egipt. Quintana s-a născut în Cuba, însă din 2014 era cetățean portughez. Cu Porto, unde era din 2011, a cucerit șase titluri naționale, o Cupă și trei Supercupe.

Citeşte şi: Un antrenor din lotul de gimnastică al SUA, campion olimpic, s-a sinucis după ce a fost pus sub acuzare pentru agresiuni sexuale asupra sportivelor