Tragedie la Craiova: Un muncitor de la gaze a murit la o intervenţie

Doi bărbaţi din Craiova au leşinat când au coborât într-un canal al reţelei de gaze, iar unul dintre ei a murit din cauză că nu purta nici mască de gaze, şi niciun alt echipament de protecţie. 

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 11:04
Tragedie la Craiova: Un muncitor de la gaze a murit la o intervenţie

Echipa mergea pe teren, la o intervenţie, pentru a controla o conductă de gaze care era suspectă de o scurgere de gaze. În canal a coborât primul bărbat, dar acesta a leşinat în scurt timp.  Cel de-al doilea a coborât după el, să îl scoată de-acolo, să-l salveze, dar a leşinat şi el din cauza mirosului de gaze.

Cel de-al treilea muncitor a cerut ajutorul unor trecători pentru a-şi scoate colegii leşinaţi din canal. La locul accidentului au sosit şi echipele de salvare. Unul dintre cei doi bărbaţi leşinaţi a fost resuscitat şi şi-a revenit. Celuilalt medicii i-au făcut manevre de resuscitare timp de 45 de minute, dar nu i-au mai putut salva viaţa.

Autorităţile de inspecţie a muncii din cadrul companiei de gaze din Craiova au iniţiat o anchetă pentru a determina care au fost cauzele accidentului, potrivit România TV. Ceea ce se ştie până acum, este faptul că cei doi muncitori au intrat în canal fără mască de gaze sau vreun alt echipament de protecţie.