Tragedie la o grădină zoo din Suedia. Un român a fost omorât de o antilopă care urmărea un struț

Accident bizar la o grădină zoologică din Suedia. Un român a murit după ce a după ce a fost stăpuns de coarnele unei antilope care urmărea un struț.

26 sept. 2022, 18:04
Tragedie la o grădină zoo din Suedia. Un român a fost omorât de o antilopă care urmărea un struț

Tragedie la o grădină zoologică din Öland, din Suedia. Un român a murit după ce a fost stăpuns de coarnele unei antilope.

Citește și Petre Daea continuă războiul cu cormoranii. „Mănâncă mai mult peşte decât românii. România nu mai trebuie privită ca o grădină zoologică””.

La sfârșitul lunii august, românul, care era angajat pe post de îngrijitor de animale la parcul zoologic, a murit după ce a fost atacat de o antilopă eland.

În mometul cumplitei tragedii, românul și managerul grădinii, Richard Berglund, mutau mai multe animale de pe o pășune la adăposturile lor. Atunci, lucrurile au scăpat de sub control doar o clipă, însă a fost suficient să se întâmple tragedia.

Conform Agenției pentru Protecția Muncii, a fost vorba despre un „curs foarte rapid al evenimentelor”. Din motive care încă nu au putut fi stabilite, antilopa a pornit în urmărirea unui struț, iar îngrijitorul român s-a nimerit pe traseul ei, fiind străpuns de coarnele ascuțile ale ierbivorului.

Agresivitatea antilopei ar fi putut fi provocată de mai mulți factori, inclusiv de starea atmosferică, consideră managerul grădinii. Asta pentru că accidentul s-a petrecut chiar înaintea unei furtuni care a fost însoțită de tunete și descărcări electrice.

Antilopele eland sunt animale mari, care pot atinge o înălțime de până la 180 de centimetri la greabăn și pot depăși o tonă. Dar în ciuda constituției robuste, nu sunt animale agresive, spun angajații parcului zoologic. Grădina zoologică din Öland are două astfel de exemplare, care sunt „prietenoase cu oamenii și nu au manifestat niciodată un comportament agresiv”.

Citește și Panică la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș din cauza unui leu scăpat din cuşcă