TRAGEDIE UCRAINA. Avionul a fost doborât probabil din greşeală de separatişti prost antrenaţi

Zborul MH17 a fost probabil doborât 'din greşeală' deasupra estului Ucrainei de separatişti proruşi prost antrenaţi, potrivit unor înalţi responsabili din serviciile secrete americane.

23 iul. 2014, 05:56
TRAGEDIE UCRAINA. Avionul a fost doborât probabil din greşeală de separatişti prost antrenaţi

„Explicaţia cea mai plauzibilă este că a fost o greşeală” şi racheta a fost trasă „de un echipaj prost antrenat”, în timp ce sistemul folosit – o baterie de rachete sol-aer de fabricaţie rusă Buk – necesită anumite cunoştinţe şi antrenament, a declarat un înalt responsabil din serviciile secrete americane care a solicitat anonimatul, citat de AFP.

Imaginea care face înconjurul lumii: Un separatist FURĂ un inel de pe degetul unei victime din zborul MH17

În schimb, chiar dacă racheta a fost trasă dintr-o zonă controlată de rebeli, pentru moment este imposibil să se spună cine „a apăsat butonul” şi de ce, a adăugat acest responsabil.

El a subliniat de asemenea că serviciile secrete americane nu sunt în măsură să spună dacă şi ruşi erau prezenţi la baterie în momentul tirului sau nu.

Mărturii cutremurătoare după tragedia aviatică din Ucraina: „Corpuri CĂDEAU din cer, am crezut că sunt BOMBE”

Serviciile de asemenea nu au mai multe dovezi că ruşii i-ar fi instruit pe separatişti să utilizeze Buk, un sistem antiaerian relativ modern şi sofisticat.

În total, 298 de persoane, dintre care 193 de olandezi, se aflau la bordul Boeingului 777 al companiei Malaysia Airlines prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

Aceşti responsabili au declarat de asemenea, într-un briefing de presă marţi, că explicaţia dată de ruşi în legătură cu catastrofa, ce sugerează puternic responsabilitatea Ucrainei, „nu stă în picioare”.


loading...
Partenerii noștri