TRAGEDIE UCRAINA.Rebelii declară că vor preda cutiile negre doar Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile

Aşa-numitele forţe de autoapărare din estul Ucrainei, care au anunţat anterior că au descoperit obiecte ce seamănă cu cutiile negre ale avionului malaezian Boeing 777, au declarat că acestea vor fi transferate la Doneţk, capitala regiunii, şi vor fi predate doar experţilor ICAO, după cum a declarat duminică "premierul autoproclamatei republici populare Doneţk", Aleksandr Borodai, citat de RIA Novosti.

21 iul. 2014, 06:38
TRAGEDIE UCRAINA.Rebelii declară că vor preda cutiile negre doar Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile

„Cutiile negre nu vor fi remise decât experţilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO)”, a declarat acesta, în cadrul unei conferinţe de presă la Doneţk.

Inspectori ai ICAO au sosit duminică seara la Kiev pentru a negocia şi obţine acces la cutiile negre ale avionului malaezian, scrie la rândul său The Wall Street Journal, citând surse apropiate dosarului.

Presupusele cutii negre ale avionului malaezian prăbuşit, sub controlul rebelilor proruşi

Potrivit acestora, echipa de experţi ICAO încearcă împreună cu autorităţile ucrainene să pună la punct o „strategie care să asigure securitatea reprezentanţilor săi, a cutiilor negre şi a fragmentelor avionului”.

Reuters relata anterior, citând surse proprii, că experţii ICAO nu reuşesc să se deplaseze la locul accidentului din cauza riscurilor de securitate.

Din componenţa grupului de experţi ICAO fac parte reprezentanţi ai Administraţiei Federale a Aviaţiei din Statele Unite (FAA), ai Consiliului Naţional pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) din SUA, precum şi un reprezentant al Departamentul de investigare a accidentelor aeriene în Marea Britanie. Delegaţia este condusă de Marcus Costa, unul dintre cei mai importanţi experţi ai ICAO în investigarea accidentelor aeriene.

TRAGEDIE UCRAINA. Putin şi-a luat angajamentul să coopereze pentru recuperarea corpurilor

Un Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joia trecută în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord – 283 pasageri şi 15 membri ai echipajului -, de la o altitudine de 10.050 metri.

Autorităţile ucrainene au acuzat imediat rebelii separatişti proruşi de doborârea avionului, cu o rachetă sol-aer al complexului ‘Buk’, dar insurgenţii susţin că nu dispun de astfel de arme sofisticate care să lovească la o asemenea altitudine.

Avionul Malaysia Airlines nu a fost doborât de „gorile bete”, asigură premierul ucrainean

Într-o încercare de a contracara ofensiva mediatică a Kievului şi a SUA, Ministerul rus al Apărării a anunţat anterior că a înregistrat funcţionarea unui radar ucrainean în ziua căderii avionului malaezian şi a stabilit locul de unde ar fi fost lansată racheta în avion.

Potrivit ministerului, traseul aeronavei şi locul în care s-a prăbuşit acesta se află în raza de acţiune a două baterii antiaeriene cu rază lungă de acţiune şi a trei sisteme de rachete sol-aer cu rază medie de acţiune Buk-M1 ucrainene, după cum relatează RIA Novosti.


loading...
Partenerii noștri