Un bărbat a murit pentru că și-a dat foc la casă, după ce a adormit fumând. Fiica nu are bani de înmormântare

Un bărbat din Neamț a pierit din cauza unui incendiu absurd, izbucnit chiar în propria casă, după ce a adormit fumând.

06 aug. 2021, 23:14
Un bărbat a murit pentru că și-a dat foc la casă, după ce a adormit fumând. Fiica nu are bani de înmormântare

Un bărbat

de 79 de ani, din Neamț, a pierit din cauza flăcăilor izbucnite în propria casă, din cauză ca i-a scăpat țigara aprinsă pe jos, după ce a adormit.

Fiica bătrânului a ajuns rapid  la fața locului, iar după ce a constatat tragedia, a făcut un atac de panică și a necesitat îngrijiri medicale pe loc.

Vecinii au observat un fum gros care iese din locuința bărbatului și au alertat autoritățile.

Mai multe persoane au încercat să intre în locuința incendiată în speranța că îl vor putea salva pe bătrân, însă în momentul când au deschis, au fost luați prin surprindere de flăcările puternice, astfel că nimeni nu a mai putut acționa.

“Noi când ne-am uitat ieșea fum și ardea. Ne-am dus să deschidem geamurile să-l salvăm și nu am reușit. Era flacără casa, toată era plină de flacăra și în pod peste tot”, a declarat unul dintre vecinii bătrânului.

Fiica victimei, care locuiește în același sat cu acesta, a venit cuprinsă de disperare la locul tragediei, după ce a fost înștiințată de teribila situație. Din cauza șocului, femeia a făcut un atac de panică, fiind asistată medical de către echipajele de salvare sosite la domiciliul bărbatului.

“M-au sunat copiii că-s plecați și nu știu nimic. Nu am știut nimic aici. Când am ajuns aici așa era. Era totul așa cum se vede”, a spus printre lacrimi Mhaela, fiica victimei, potrivit stirileprotv.ro.

Pompierii au reușit să stingă cumplitul incendiu, însă bătrânul nu a mai putut fi salvat.

“Cauza incendiului se pare a fi fumatul, țigară aruncată la întâmplare”, a declarat Dragoş Moisii – ISU Neamţ.

Bărbatului îi murise soția în urmă cu patru ani și de atunci locuia singur. Fiica sa spune cu amărăciune că familia nici nu are bani de înmormântare.

Un bărbat din Dolj a ameninţat cu un pistol clienţii unui bar

Un bărbat din Dolj 

a ameninţat cu un pistol clienţii unui bar. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Dolj, în noaptea de 1/2 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi, prin apel 112, de un bărbat de 33 ani, din Calafat, despre faptul că, pe terasa unui bar din centrul unui sat, un bărbat ar ameninţa cu un pistol consumatorii.

„Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au observat un bărbat care avea în mână un obiect, care părea a fi pistol.

Acesta a fugit către o stradă din localitate, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. Bărbatul a fost prins şi imobilizat, ulterior, fiind condus la sediul poliţiei pentru cercetări”, se arată în comunicat. Sursa citată menţionează că poliţiştii au stabilit că bărbatul are 50 de ani, este cetăţean român, cu domiciliul în Franţa şi revenise în ţară în 31 iulie.

În urma controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra sa un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţia aferentă în încărcător, o borsetă în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe, potrivit News.ro.