Tragica poveste a lui Paul, bărbatul care a trăit peste 70 de ani într-un plămân de fier. O boală i-a marcat întregul destin. ”M-a lăsat mort și schilodit pe viață”

Paul Alexander, un bărbat în vârstă de 77 de ani, trăiește într-un plămân de fier de 70 de ani. Bărbatul nu poate respira singur și este paralizat de la gât în jos din cauza unei boli foarte grave ce l-a condamnat la o viață la care nu s-ar fi gândit nimeni, încă de pe vremea în care era doar un copil! Povestea este una șocantă care te va lăsa surprins!

05 mart. 2024, 09:23

Paul Alexander, un bărbat în vârstă de 77 de ani, trăiește într-un plămân de fier de 70 de ani! Bărbatul nu poate respira singur și este paralizat de la gât în jos din cauza unei boli foarte grave ce l-a condamnat la o viață la care nu s-ar fi gândit nimeni, încă de pe vremea în care era doar un copil! Povestea este una șocantă care te va lăsa surprins!

Citește și Bărbatul care a mâncat doar carne de pui timp de 200 de zile. Ce descoperire a făcut: „Într-o zi am decis să dau startul”

Bărbatul, poreclit și ca ”Polio Paul”, trăiește de o viață în interiorul unui dispozitiv medicat cunoscut sub numele de ”plămân de fier”, de aproximativ 300 de kilograme.

Casa îi este acel dispozitiv medical, în care ”locuiește” de 70 de ani!

Paul Alexander, în vârstă de 77 de ani, a contractat poliomielita în 1952, când avea doar 6 ani.

Anul trecut, Alexander a fost implicat într-o controversă legată de colectarea fondurilor pentru tratamentul său. În 1952, acesta a fost unul dintre cei afectați de cea mai gravă epidemie de poliomielită din istoria SUA.

Boala a afectat grav funcționarea mușchilor săi și a necesitat utilizarea unui dispozitiv medical special numit „plămân de fier” pentru a-l ajuta să respire.

Chiar și în fața avansului tehnologic, Alexander a preferat să rămână fidel acestui dispozitiv, pe care l-a descris ca fiind „calul său de fier vechi”.

”Am simțit că am murit și am ajuns în iad”

Chiar dacă a fost paralizat de la gât în jos, Alexander a reușit să-și continue viața, să-și urmeze cariera, și, de altfel, i-a inspirat și pe alții, care au afirmat că nu ar fi putut trăi în aceste condiții nici măcar pentru șase luni.

Acesta a absolvit liceul, a obținut o diplomă de drept și a practicat dreptul timp de mulți ani, în timp ce a scris și memoriile sale.

În luna martie, Guinness World Records l-a recunoscut oficial drept cel mai longeviv pacient din istorie care a trăit într-un „plămân de fier”.

Numele său de „Polio Paul” vine din faptul că a suferit de această boală în copilărie, și anume, contractarea poliomielitei pe când avea doar șase ani, iar de atunci, a întâmpinat nenumărate provocări.

În momentul de față, sănătatea lui este și mai fragilă, după ce a fost internat de urgență cu COVID-19.

Într-o postare recentă pe contul său de TikTok administrat de un individ numit Lincoln, care gestionează contul IronLungMan, s-a informat publicul său despre situația sa medicală.

Lincoln a menționat că Paul a fost internat de urgență din cauza COVID-19 și s-a întors acasă, dar se simte slăbit.

Citește și Moartea lui DJ Lalla, un mister total! Cine este bărbatul care a stat câteva minute bune lângă trupul neînsuflețit al artistei și nu a sunat la 112

Lincoln a cerut urmăritorilor să se roage pentru recuperarea lui Paul, însă nu a oferit alte detalii despre starea sa de sănătate, potrivit NYPost.com.

Într-un interviu acordat în urmă cu aproximativ un an, Paul Alexander a povestit întreaga sa viață.

„Este un diagnostic îngrozitor. Te lasă fără jumătate de viață, te lasă pe jumătate mort. I-am spus într-o zi mamei că nu mă simt bine, eram în 1952, aveam 6 ani și mă jucam în curte, ca orice alt copil de 6 ani. Și nu mă simțeam bine, m-am dus și i-am zis mamei că nu mă simt bine. Ca orice părinte, din acea zi și din acea oră, a intrat în panică”.

Întrebat dacă în perioada aceea, toată lumea era panicată din cauza bolii îngrozitoare, el a răspuns:

„Da, este o boală îngrozitoare. Când atacă, te lasă mort și schilodit pe viață. Toți părinții erau în panică, dacă mergeam la un picnic era imposibil să nu auzi ”Nu mânca aia, Să nu iei poliomielită!”. Când mă simțeam rău, mama s-a întors și s-a uitat la mine și a spus ”Doamne, nu băiețelul meu, te rog”. Ea a știut imediat, a știut că am boala asta”.

„Într-o săptămână îmi pierdusem mișcarea, tot, echilibrul, nu puteam nici să înghit. Am crezut că sunt în iad. A fost oribil și înfricoșător, am simțit că am murit și am ajuns în iad. Nu puteam să vorbesc, să mă mișc, nu puteam să fac nimic, nu le puteam spune că am nevoie la toaletă”, a mai spus Paul Alexander în videoclipul postat pe Youtube în urmă cu aproximativ un an.

Citește și Bărbatul care a amenințat că îl ucide pe polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni a fost prins

În momentul de față nu se știe cât timp va mai trăi în ”carapacea” medicală, însă, chiar și așa, Paul Alexander rămâne un adevărat exemplu care îți taie răsuflarea, apoi vine conștientizarea faptului că, dacă citești acest material și ești sănătos, ești printre cei norocoși!