Traian Băsescu a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la ambasada Ucrainei VIDEO

Preşedintele României, Traian Băsescu, a mers, marţi dimineaţă, la ambasada Ucrainei la Bucureşti pentru a semna în cartea de condoleanţe pentru victimele din revolta de la Kiev îndreptată împotriva regimului lui Viktor Ianukovici.

25 feb. 2014, 08:32
Traian Băsescu a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la ambasada Ucrainei VIDEO

Traian Băsescu a venit cu o lumânare pe care a aprins-o pe locul unde mai mulţi bucureşteni au venit să-şi exprime compasiunea depunând flori şi candele aprinse. Apoi şeful statului a intrat ambasadă fiind întâmpinat de către ambasadorul Teofil Bauer.

La ieşire, preşedintele a refuzat să dea detalii legate de şedinţele de la Cotroceni referitoare la situaţia din Ucraina, precizând însă că au fost trei asemenea şedinţă şi că vor mai urma şi altele.

„Deocamdată, sunt într-o situaţie bună, nu sunt angrenaţi în conflicte. Problema este să se revină la dreptul de a utiliza limba română. Doar aşa Ucraina rămâne unită: dacă minorităţile vor avea respectul cuvenit din partea puterii. Inclusiv minoritatea rusă trebuie să aibă dreptul să se exprime în limba maternă”, a spus preşedintele Traian Băsescu.