Traian Băsescu, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor. „Vor împrumuta bani şi vor da mai mult de 15 la sută”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit, marţi, la România TV despre creşterea pensiilor, o măsură pe care guvernanţii o vor lua dacă "vor împrumuta bani". Europarlamentarul a afirmat că "şi dacă nu era această pandemei, era greu să dai 40 la sută", majorarea pensiilor prevăzută de lege.

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 16:25
Traian Băsescu, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor. „Vor împrumuta bani şi vor da mai mult de 15 la sută”

„Vor împrumuta bani şi vor da mai mult de 15 la sută. E părerea mea. Altfel nu îmi explic de ce nu ar comunica să explice de ce nu mai mult de 15 la sută. Şi dacă nu era această pandemei, era greu să dai 40 la sută”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Traian Băsescu, despre starea de urgenţă: „E de neaplicat. Populaţia a fost atât de prost tratată încât respinge recomandările”

Întrebat dacă PNL va pierde din punct vedere electoral în cazul în care nu creşte pensiile, Traian Băsescu a explicat că „80 la sută din populaţie înţelege că este un moment greu”.

„Marea păcăleacă care a fost trasă pensionaril este că nu s-au dat indexările la fiecare început de an. De patru ani nu se mai dau indexările cu creşterea inflaţiei. La 1 ianuarie trebuia să dea un 10-11 la sută..

Dacă se dau 15 la sută în septembrie, pensionarul primeşte mai puţin decât dacă ar fi primit 11 la sută în ianuarie”, a explicat fostul preşedinte al României.

CREŞTERE PENSII. Anunţul de ultimă oră al ministrului Muncii: Pensiile trebuie să crească