Traian Băsescu cere reluarea luptei împotriva clanurilor interlope. „Statul român s-a autodezarmat. Este nepermis”

Traian Băsescu a explicat, în direct la România TV, că grupările interlope erau considerate o ameninţare la securitatea naţională, însă după scandalul protocoalelor, SRI s-a retras şi nu a mai cules informaţii despre reţelele de crimă organizată. Fostul preşedinte a afirmat că soluţie este rescrierea tuturor protocoalelor şi implicarea tututor structurilor statului în lupta contra clanurilor interlope.  

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 19:05
Traian Băsescu cere reluarea luptei împotriva clanurilor interlope. „Statul român s-a autodezarmat. Este nepermis”

Europarlamentarul PMP a explicat că strategia de securitate naţională din 2007 face referire la grupările de crimă organizată pe care le recunoaşte ca ameninţări la securitatea naţională.

„Grupări de crimă organizată româneşti s-au mutat în Europa, a fost tratată ca crimă organizată transfrontalieră. Până la sfârşitul anului 2014, n-aţi văzut ce vedeţi acum în România. A fost tratată ca crimă organizată transfrontalieră. Obiectivul a fost diminuarea influenţei lor pe teritoriul lor şi cooperare cu serviciile de informaţii din UE”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a menţionat că din strategie reieşea cine este responsabil de lupta contra reţelelor de criminalitate, mai exact procurorii, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii.

„După scandalul protocoalelor, SRI s-a retras din tot ce nu îi scrie negru pe alb în lege. Este incorect. DGIPI, celebrul doi şi un sfert, a fost desfiinţat de Cioloş.

Statul român este dezbrăcat de a culege informaţii. A devenit reactiv. Este nepermis”, a spus Traian Băsescu.

Europarlamentarul PMP afirmă că SRI s-a retras din această luptă, iar Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a fost desfiinţată.

„Trebuie ieşit din această demonstraţie ostentativ făcută de instituţiile statului care s-au supărat pe cearta cu protocoalele. Statul român s-a autodezarmat. Este nepermis.

Oricât am fi de laşi şi vrem să nu supărăm societatea civilă. Trebuie rescrise protocoalele şi implicate toate structurile statului. Dacă nu, vom ajunge să ne fie frică să ieşim în oraş”, a conchis Traian Băsescu.

Şeful Poliţiei Capitalei susţine că forţele de ordine sunt pregătite pentru o ripostă a interlopilor. „Poliţia poate gestiona orice”