Traian Băsescu, declarații exclusive de la vila de protocol. Fostul președinte se pregătește de plecare

Traian Băsescu, fostul președinte al României, se mută în aceste momente din vila de protocol. Și-a cumpărat un nou apartament și va locui acolo în perioada următoare.

03 iun. 2022, 12:00
Traian Băsescu, declarații exclusive de la vila de protocol. Fostul președinte se pregătește de plecare

Două dube au ajuns vineri dimineață la vila de protocol unde stă Traian Băsescu. Mai mulți oameni l-au ajutat pe fostul șef de stat să se mute mai repede.

Conducerea RAAPPS a anunțat că pregăteşte cererea de chemare în judecată privind evacuarea lui Traian Băsescu. Documentul va fi depus la instanţă în intervalul 2 – 6 iunie 2022, a anunţat RAAPPS. Fostul președinte Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol până miercuri, 1 iunie, potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat. A avut primul termen de 60 de zile, termen care a expirat.  El a tot amânat plecare pe motiv că locuinţa cumpărată de el nu este mobilată deocamdată.

Săptămâna trecută RAPPS-UL i-a mai dat 5 zile că să elibereze vila de protocol, dar nu le-a respectat.

Traian Băsescu a explicat, pentru România Tv, că nu e vorba de evacuare și că avea tot dreptul să prelungească șederea la vila de protocol până când venea hotărârea judecătorească.

„Voi spuneți prostia asta. Vor să vă acționeze în instanță pentru evacuare. E o prostie asta. După ce te acționează în instanță, vreo trei luni aștepți hotărârea judecătorească. Puteam să aștept hotărârea judecătorească. Vouă vă place să spuneți evacuarea lui Băsescu. Nu. Băsescu a fost un om care a respectat legea. Atât de repede cât s-a putut a plătit avansul la un apartament și atunci când s-a putut îmi mișc mobilierul. E mare dezamăgire că nu e evacuare”, a declarat Traian Băsescu, vineri dimineață.

Citește și RAAPPS apelează la judecători pentru a-l evacua pe Traian Băsescu din vila de protocol

Citește și Traian Băsescu: „Nu am niciun regret după vila de protocol. Dacă statul mă batjocorește, o să-i dau ce-mi dă și el mie”