Traian Băsescu: „Demagogia PSD-ului este incredibilă. A lăsat un deficit la bugetul de stat de 10 miliarde de euro”

Traian Băsescu a lansat un atac dur la adresa PSD, după ce social-democraţi i-au cerut explicaţii ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, despre motivul pentru care a împrumutat bani. Fostul preşedinte a amintit că Guvernul PSD "a lăsat un deficit la bugetul de stat de 4,5 la sută care trebuie acoperit".

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 19:21
Traian Băsescu: „Demagogia PSD-ului este incredibilă. A lăsat un deficit la bugetul de stat de 10 miliarde de euro”

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, Traian Băsescu i-a spus jurnalistului Victor Ciutacu faptul că apără Guvernul în două zonedouă zone:

„Nimeni nu-i poate obliga să dea 40 la sută şi să distrugă ţara. Trebuie să facă ceva. Să dea indexarea. Anul trecut, au dat în iulie indexarea pe care trebuiau să o dea în ianuarie.

O altă zonă este cea a împrumuturilor. Eu când îi aud pe PSD-işti. A împrumutat bani. Ce face Cîţu cu ei? Numai PSD-ul a lăsat un deficit la bugetul de stat de 4,5 la sută care trebuie acoperit şi înseamnă 10 miliarde de euro – 50 de miliarde de lei.

Demagogia asta a PSD-ului este incredibilă”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

De asemenea, Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu, despre care a spus e un „criminal” dacă va folosi cei 3,2 miliarde de euro pe care i-a împrumutat pentru a plăti pensii şi a dubla alocaţiile. În contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, fostul preşedinte susţine că banii obţinuţi prin credite vor trebui daţi înapoi.

Băsescu: „Dacă Cîţu a împrumutat azi 3,2 miliarde de euro ca să îi dea la pensii şi la alocaţii, să ştiţi că e un criminal”