Traian Băsescu desfiinţează creşterea pensiilor. „Se numeşte furt! Un milliard de euro s-a băgat mâna în buzunarul pensionarilor”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la România TV, că pensionarii "sunt furaţi sistematic", iar creşterea pensiilor cu 14 la sută este una "ridicolă".

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 19:24
Traian Băsescu desfiinţează creşterea pensiilor. „Se numeşte furt! Un milliard de euro s-a băgat mâna în buzunarul pensionarilor”

Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Florin Cîţu, ministrul Finanţelor.

„Aveam imaginea lui ca fiind un om de cifre care vorbeşte exact. Faptul că a îndrăznit să spună public că este cea mai mare creştere de pensie de la Revoluţie mi s-a părut de un ridicol greu de imaginat în alte condiţii.
Pensionarii sunt furaţi sistematic. De patru ani nu li se acordă indexarea la început de an”. a menţionat fostul preşedinte.

Europarlamentarul susţine că pensionarilor „li se dau însă de la mijlocul anului încolo câteva procente despre care se spune că sunt mărire de punct de pensie”.

„Iei mărirea de 14 la sută, în condiţiile în care nu s-a făcut indexarea cu 10,5 la sută a pensiilor la 1 ianuarie, practic pe total an românii sunt furaţi cu aproape 1.000 de lei – pensionarii. Corect ar fi fost să se dea indexarea la 1 ianuarie şi în septembrie să spună: şi acum mai adăugăm 5 procente pentru că am promis mărirea cu 15 procente.

Faptul că nu li s-a dat nimic de la 1 ianuarie până la 1 septembrie şi vii acum şi spui 14 la sută pentru patru luni este mult mai puţin decât 10,5 la sută pentru tot anul.

Ăsta se numeşte furt! Un milliar de euro s-a băgat mâna în buzunarul pensionarilor”, a explicat fostul preşedinte.

Ministrul Muncii, explicaţii despre creşterea pensiilor cu 14 la sută. „Atât s-a putut face. Sper ca pensionarii să înţeleagă”