Traian Băsescu, despre demisia de la şefia PMP: „Este o predare graduală a ştafetei”

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, că nu va demisiona de la şefia partidului, aşa cum a fost greşit interpretată postarea sa de marţi, de pe Facebook, precizând că este vorba doar despre o "predare graduală" a ştafetei către o altă "generaţie", lucru care se va întâmpla la Congresul PMP din septembrie.

RomaniaTV.net
01 feb. 2017, 14:25
Traian Băsescu, despre demisia de la şefia PMP: „Este o predare graduală a ştafetei”

„Am înţeles că unii jurnalişti mi-au anunţat demisia. (…) Vorbesc de o predare graduală a atribuţiunilor şi de pregătire a partidului pentru alegerile din 2019 şi 2020. Eu mi-am informat preşedinţii executivi încă de acum o lună (…) că la începerea sesiunii parlamentare vom începe un proces de tranziţie”, a spus el.

Băsescu a explicat că acest proces de tranziţie presupune analiza alegerilor, decizii de înlocuire în conducerea organizaţiilor cu rezultate slabe, alegeri în teritoriu şi, în final, congres.

Liderul PMP a adăugat că acest congres ar putea avea loc în luna septembrie. El a dat de înţeles că nu va mai candida pe viitor la vreo funcţie în partid şi nici la o funcţie publică.

„Bănuiesc că nu mă mai vede nimeni candidând prin 2019 la parlamentare şi în 2020 la Parlamentul României”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a anunţat, marţi, pe Facebook, că intenţionează să părăsească funcţia de preşedinte al PMP şi că va declanşa procedurile de „predare a ştafetei”, el afirmând că şi-a atins obiectivul de a crea un partid nou care să acceadă în Parlamentul European şi în Parlamentul României.