Traian Băsescu, despre dosarul de la Securitate: "Nu am făcut poliţie politică, raportul CNSAS este tendenţios, voi câştiga procesul"

Publicat: Joi, 06 Iunie 2019 21:36 // Actualizat: Joi, 06 Iunie 2019 21:36 // Sursa: romaniatv.net

CNSAS cere Curții de Apel București să constate calitatea de colaborator al Securității a fostului președinte Traian Băsescu. În cererea de chemare în judecată pusă la dispoziția presei de către instanță, CNSAS îl acuză pe Băsescu că și-a turnat la Securitate doi colegi studenți de la Institutul de Marină. Traian Băsescu susține că nu a făcut poliție politică și că va câștiga procesul. El acuză SRI că s-a implicat în campania electorală.

Traian Băsescu recunoaşte că a turnat la Securitate, dar neagă acuzaţiile de poliţie politică. "Sunt acuzat pentru doi colegi, care bine-mersi au navigat fără niciun fel de problemă. Notele nu sunt făcute să aibă urmări. Sigur că am avut legătură cu contra-informaţiile legat de faptul că ăsta era mediul, asta era legislaţia. Voi demonstra că nu există poliţie politică'', a declarat fostul preşedinte, Traian Băsescu.

CNSAS: Notele la Securitate ale lui Traian Băsescu au îngrădit dreptul la viaţă privată

Şi totuşi, unul dintre cei despre care senatorul PMP a dat notele la Securitate susţine că ele nu au fost complet inofensive, ba chiar au avut urmări în ceea ce-l priveşte.

''De afectat nu m-a afectat efectiv dar putea să mă afecteze, pentru că la vremea aceea putea tatăl meu, de exemplu, să zboare din Armată, fretele meu să zboare din facultate, iar eu n-am avut aviz de plecare până în anul trei'', a declarat Ioan Bârgău, unul dintre colegii vizaţi de notele oferite Securităţii de Traian Băsescu.

Traian Băsescu are şi o explicaţie pentru apariţia acestor probe. Fostul preşedinte susţine că este vorba despre o înscenare care avea drept scop împiedicarea ascensiunii sale în Parlamentul European.

''Nu știu cum Dumnezeu de a apărut chiar acum, pentru că predarea arhivei s-a făcut în 2005-2006. Data de 9 aprilie e 9 aprilie, da? Dacă n-au predat-o din 2005 până acum acea casetă sau rolă, cum îi spun ei, de ce nu au predat-o după alegeri măcar şi au predat-o în 9 aprilie exact, ca să fie procesate lucrurile şi lansate în timpul campaniei'', a adăugat fostul preşedinte.

Fostul colegul al lui Băsescu, turnat la Securitate: "L-AM VOTAT DUMINICĂ. E o jigodie, javră, nemernic. Nu iert şi nici nu uit"

SRI a refuzat să comenteze acuzele făcute de Traian Băsescu. Controversele privind colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea vor fi tranşate la Curtea de Apel Bucureşti. Dar şi acest lucru pare să îi convină fostului preşedinte care pare că aare deja strategia de apărare construită.

''Vă garantez un lucru - nu am cum să pierd acest proces. Deja știu cum trebuie să demonstrez lipsa lui de valabilitate și de consistență. Însă nu aș vrea să fac publică abordarea pe care o voi avea. Sunt acuzații fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză. Voi câștiga acest proces, totul este să se desfășoare suficient de repede și sper acest lucru, pentru că nu vreau să stau cu acest bolovan atârnat. Am toate argumentele să demonstrez că raportul CNSAS a fost întocmit tendențios. Cel puțin tendențios'', spus, la B1 TV, fostul preşedinte al României.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
09 iun 01:27
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Si eu am un Dosar de Securitate la CNSAS , eu nu am facut Politica ! Si ce e rau in Asta ? Doar Vorbeam la Telefon cu o Ruda De-Ale-Lui Ceausescu ! Ca facea Torturi Bune cu Ciocolata , i-mi Placea ! Ca am Mancat un Cozonac , cu Nuca , la o Statiunea Balneara , a fost Frumos , cand aveam 4 Ani , si dadeam Nuci la Veverite , ca ma stergeau Veveritele cu Coada Stufoasa pe la Nas , era Placut , ca doar eram un Copil Mic de 4 Ani .
07 iun 09:08
Răspunde | Votează email 1 email
STELA
Fiind profesoara de limba romana pentru studentii straini care veneau sa studieze in Romania ,MONA MUSCA, prin fisa postului se dinainte de 1990 ,trebuia sa dea note informative la securitate . Niciodata nu si-a turnat colegii precum a facut Basescu .Deorece statea mai bine in sondaje decat acesta dupa ce a ajuns presedinte ,i s-a scos dosarul de colaborator cu securitatea si a a reusit sa o oblige sa plece din politica .Pentru el sunt alte standarde , alte legi ?
07 iun 07:47
Răspunde | Votează email 0 email
romanul
Aici se vede lipsa de caracter a jegului asta cand spune ca a turnat dar nu a facut nimic rau, ca asa era legislatia! Esti un nemernic ordinar!
1
EUR
4.7550
RON
18 Oct
noapte 8 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H