Traian Băsescu, despre ruperea protocolului UDMR-PSD-ALDE: Gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat că nu mai intră în Parlamentul European

Traian Băsescu a avut o reacţie dură la anunţul UDMR că încetează colaborarea cu Guvernul PSD-ALDE după scandalul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului. Fostul preşedinte afirmă că UDMR se teme că nu nu mai intră în Parlamentul European şi încearcă să câştige capital electoral prin ruperea de coaliţia de guvernare.

RomaniaTV.net
23 mai 2019, 14:33
Traian Băsescu, despre ruperea protocolului UDMR-PSD-ALDE: Gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat că nu mai intră în Parlamentul European

„UDMR în panică!

Kelemen Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică.

Compromisă de cârdăşia cu Budapesta şi dezavuată de cetăţenii români de etnie maghiară, gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru a intra în Parlamentul European.

Cu disperare, liderii UDMR, desprinşi de realităţile minorităţii pe care pretind ca o reprezintă, s-au agăţat de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra funcţii şi contracte) au sprijinit-o până acum fără rezerve în politica antinaţională pe care au dus-o.

În realitate, Kelemen Hunor şi gaşca lui au anunţat îngheţarea relaţiilor cu PSD şi ALDE în încercarea de ai păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdăşia cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu şi Tăriceanu, încercând astfel şă-şi salveze rezultatul electoral de la europarlamentare. Eu sper că nu vor reuşi să-i mai păcălească încă o dată pe oneştii cetăţeni români de etnie maghiară”, a scris Traian Băsescu pe Facebook,după ce UDMR a anunţat îngheţarea protocolului cu Guvernul PSD-ALDE.

UDMR nu va susţine, începând de joi, nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar protocolul de colaborare dintre această formaţiune şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect, a anunţat joi liderul Uniunii, Kelemen Hunor. Ruptura survine în urma scanadlului vandalizării cimitirului eroilor dela Valea Uzului. Poliţiştii au făcut percheziții joi în județele Bacău și Harghita în dosarul deschis în urma acoperirii crucilor eroilor români din Cimitirul Internațional Valea Uzului cu saci negri din plastic.

„Începând de astăzi, UDMR nu va susţine nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect. Considerăm că atitudinea Guvernului este inacceptabilă şi solicităm în continuare autorităţilor să înlăture construcţiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului şi să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmăneşti şi ale celorlalţi autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor”, a precizat pe Facebook Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Citeşte şi: UDMR nu mai susţine Guvernul PSD-ALDE. Ruptură de la scandalul vandalizării cimitirului eroilor din Valea Uzului