Primăria Voluntari îşi face televiziune. Membru CNA: „Există riscul transformării într-o campanie electorală continuă”

Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, are de astăzi licență pentru o televiziune de Ilfov și București. 

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 10:15
Primăria Voluntari îşi face televiziune. Membru CNA: „Există riscul transformării într-o campanie electorală continuă”

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, cu opt voturi pentru și două împotrivă, acordarea unei licențe TV regionale pentru postul de televiziune finanțat de Consiliul Local Voluntari, consemnează Pginademedia.ro.

Metropola TV se va axa pe „ştirile şi evenimentele bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, după cum a spus în faţa forului audiovizual Alex Căutiş, unul dintre coordonatorii proiectului.

„Nu înseamnă că dacă e finanţată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar ştiri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari. Îmi doresc să fie un model şi pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic”, a mai spus Căutiş în faţa CNA.

Proiectul a fost iniţiat anul trecut. „Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media naţională. Televiziunile au creat o apetenţă pentru subiecte negative Cum ar fi crimele sau tragediile. Televiziunile nu se înghesuie să difuzeze subiecte pozitive şi despre oamenii care fac lucruri lăudabile. Vrem să scoatem în evidenţă lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacţie. Ştirile cu iz negativ fac astăzi carieră, rating. Îmi doresc ca ştirile să fie făcute într-un stil deontologic. Ne dorim să avem ştiri din alt spectru, să facem ştiri din lucrurile bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, a mai afirmat Căutiş.

Dintre membrii CNA au votat „pentru”: Monica Gubernat, Nicolae Bălaşa, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Ramona Sorescu.

Dorina Rusu şi Cristina Pocora au votat „împotrivă”.

„Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă”, a spus Dorina Rusu. Ea a criticat decizia Primăriei din Voluntari de a face o televiziune finanţată de la buget. „Mă interesează faptul că televiziunea e finanţată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâţia bani într-o televiziune. E o investiţie foarte mare din banii cetăţenilor. Domnul Pandele putea să facă o televiziune din banii săi. Banii aceia de la contribuabili puteau fi folosiţi în alte scopuri, pentru infrastructură de exemplu.”

Alex Căutiş a punctat: „Avem o emisiune care-şi propune să rezolve probleme”. Este vorba despre „Rezolvator”, care „ar trebui să fie etalon pentru televiziunea noastră”.

„Nu numai că vom prezenta o situaţie problematică, ci vom încerca să o şi rezolvăm. O să disecăm această problemă până la cele mai mici amănunte”.