Traian Băsescu: Nu îmi amintesc dacă am semnat informative cu numele Petrov

Publicat: Joi, 23 Mai 2019 12:30 // Actualizat: Joi, 23 Mai 2019 12:30 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu a declarat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că nu-şi aminteşte dacă a dat note informative la Securitate cu pseudonimul Petrov. CNSAS a introdus o acţiune la Curtea de Apel Bucureşti pentru constataterea calităţii de colaborator al Securităţii pentru un parlamentar, iar surse citate de EuropaLiberă au dezvăluit că este vorba despre Traian Băsescu.

"Nu, nu îmi amintesc de aşa ceva. Lăsaţi-mă să văd dosarul", a răspuns Traian Băsescu întrebat de Europa Liberă dacă a semnat note i formative cu numele Petrov.

Fostul preşedinte a mai precizat că prin natura meseriei de marinar, toţi primeau aviz de la organele de Securitate pentru a putea pleca din ţară. De asemenea, trebuia să prezinte rapoarte a ceea ce făceau, a mai spus Băsescu.

La insistenţele reporterului pe marginea numelui atribuit ca sursă, Petrov, fostul preşedinte a refuzat discuţia, spunând că o va relua după campanie, când va merge la instanţă şi îşi va vedea dosarul. El spune că nu e o coincidenţă că acest subiect a apărut în campania electorală şi că SRI a avertizat că vor apărea documente secrete în această perioadă.

Potrivit informaţiilor transmise de Europa Liberă, vizat de dosarul CNSAS este Traian Băsescu, iar dosarul de reţea contine doar coperţile pe microfilm, iar notele informative, două la număr până în acest moment, au fost descoperite în dosarele altor persoane care aveau dosare de urmărire informative (DUI). Dosarul de reţea este practic gol, deci nu conţine un angajament cu Securitatea, dar pe copertă apare numărul dosarului, numele real şi numele conspirativ, afirmă sursele citate de Europa Liberă. Traian Băsescu a fost verificat din oficiu, în postura de candidat la europarlamentare, iar cercetarea ar fi fost făcută de un angajat al Direcţiei de Investigaţii. Perioada la care se referă investigaţia nu este cea în care Traian Băsescu a lucrat la Anvers, ci aceea în care era student la Institutul de Marină din Constanţa.

Citeşte şi: CNSAS, precizări în legătură cu dosarul privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNSAS traian basescu petrov trian basescu dosar securitate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mai 09:21
Răspunde | Votează email 0 email
Justitiarul
Ba stii foarte bine ce ai semnat cumatra vulpe prefacuta si pe citi ai nenorocit.
23 mai 15:08
Răspunde | Votează email 0 email
cetatean
Eu am plecat din tara in aceeasi perioada si niciodata nu am fost intrebat de "Sanatate" de baietii cu ochi albastri.
Insa din prea mult zel unii probabil ca faceau aceste lucruri.
CE iti cereau securistii/oameni de cadre insemna o declaratie cu datele tuturor membrilor de familie,insa nimic altceva din partea ta.
Ce faceau ei? mai departe verificau conformitatea acestora si interogau vecinii despre comportament,atitudine,etc.
In randul vecinilor de fapt ereau multi "turnatori",adica oameni de rea credinta care din invidie (probabil) declarau neadevaruri!!!
Cam asta a fost situatia din perioada de pina in 1989!!!
Am vazut multe declaratii in acest sens insa foarte multe minciuni!
23 mai 13:43
Răspunde | Votează email 0 email
STELA
A semnat cu atat de multe nume incat nu si-l mai aminteste pe cel de Petrov.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H