Traian Băsescu, președintele uitat al României. A aterizat pe Otopeni cu un avion de linie, ca orice român, neobservat de nimeni

Traian Băsescu a aterizat vineri seara pe Otopeni cu un avion de linie, o cursă regulată Elveția - România, neobservat de nimeni.

16 dec. 2023, 13:22
Traian Băsescu, președintele uitat al României. A aterizat pe Otopeni cu un avion de linie, ca orice român, neobservat de nimeni
Traian Băsescu a aterizat vineri seara pe Otopeni cu un avion de linie

Nimeni nu l-a remarcat la Otopeni pe Traian Băsescu, fostul președinte al României, în timp ce trăgea de troler pe culoarele aeroportului. Fostul șef al Statului timp de zece ani a călătorit la economic, iar la terminalul Sosiri a fost așteptat de un singur om. Potrivit Gândul, călătoria în Elveția a fost în scopuri medicale.

Citește și: Victor Ciutacu, despre episodul de la nuntă când Traian Băsescu l-a închis în baie: „S-a încheiat apoteotic cu o horă în care s-au încins nea Traian, nea Gigi și inevitabilul Serghei Mizil, care astăzi ar fi rupt pe tiktok”

Traian Băsescu și-a pierdut toate privilegiile și recompensele cuvenite unui fost președinte – vilă de protocol, pensie, protecție a serviciilor de pază și protecție etc – în urma sentinței definitive a Justiției prin care a fost declarat colaborator al Securității comuniste, sub indicativul „Petrov”. În prezent, Băsescu beneficiază doar de pensia contributivă și de celelate beneficii ale senectuții, trasport în comun și CFR.

În octombrie 2021, Legea 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român a fost modificată (prin Legea nr. 243/2021), fiind introdus un nou articol care prevede că foştii preşedinţi pierd dreptul la aceste beneficii dacă o instanţa a constatat prin decizie definitivă că au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Citește și: Traian Băsescu sugerează serviciul militar: „Ar trebui sa înțelegem ca o țara are nevoie să fie apărată”

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, prevede art.3 din Legea 406/2001, introdus în octombrie 2021.