Traian Băsescu: Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu s-a declarat ÎNFRÂNT, eu l-am ÎNGENUNCHIAT

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă seara, la Sânnicolau Mare, că România este o ţară sigură, în care e bine să trăieşti, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
06 sept. 2014, 20:23
Traian Băsescu: Iliescu a protejat sistemul, Constantinescu s-a declarat ÎNFRÂNT, eu l-am ÎNGENUNCHIAT

Vă asigur că şi trecerea prin criza economică şi criza de securitate care există în regiune sunt lucruri care ar fi putut fi mai rele decât au fost, dar în primul rând pentru că românii au fost cinstiţi cu ei, au acceptat, chiar şi cu supărare, să se întâmple lucruri care s-au întâmplat. Astăzi, România este o ţară sigură, o ţară în care, eu spun cu bucurie că este bine să trăieşti”, a spus preşedintele.

Şeful statului a mai afirmat că, în mandatele sale, „a reuşit să îngenuncheze un sistem de care Emil Constantinescu se declara ‘înfrânt’ „.

De zece ani, sunt într-o dispută cu un sistem pe care domnul Iliescu l-a protejat, pentru că aşa a înţeles el; un sistem de care domnul preşedinte Constantinescu s-a declarat înfrânt, un sistem pe care eu zic că l-am îngenunchiat. A fost o luptă cumplită, dar energia mi-am luat-o de la oamenii care au crezut în mine, şi sunt mulţi cei care au crezut în mine„, a subliniat Traian Băsescu.

Preşedintele României a participat sâmbătă la Zilele Oraşului Sânnicolau Mare, localitate unde, în octombrie 2009, şi-a lansat campania pentru cel de-al doilea mandat. El le-a promis localnicilor că va reveni în oraşul lor şi după ce nu va mai fi la Cotroceni şi va avea o agendă mai puţin ocupată.

În cadrul manifestărilor, Traian Băsescu a participat la dezvelirea bustului unionistului Nestor Oprean, la o şedinţă a Consiliului Local şi la o recepţie la Castelul Nako din oraş, după care, împreună cu soţia sa, Maria, au înmânat diplome mai multor cupluri care au aniversat 50 de ani de căsnicie.

La plecare, i-a asigurat pe locuitorii din Sânnicolau că „nu poţi uita oraşul în care ţi-ai anunţat candidatura la preşedinţie”.