Traian Băsescu spulberă PSD. „Va rămâne un partid născut din genocid”

Fostul preşedinte Traian Băsescu spulberă PSD, despre care susţine că este un "partid născut din genocid, la Revoluţie şi la Mineriadă". Europarlamentarul consideră că Partidul Social Democrat nu se va putea reforma până când cele două dosare vor fi soluţionate.

27 nov. 2020, 23:27
Traian Băsescu spulberă PSD. „Va rămâne un partid născut din genocid”

„PSD-ul nu se poate revendica și va rămâne un partid născut din genocid, la Revoluție și la Mineriadă, până când aceste două dosare vor fi rezolvate. PSD-ul este un partid născut din genocid!

Dar Dosarul Revoluției nu se va rezolva, deși la Timiș s-a putut, La Sibiu s-a putut, doar la București nu s-a putut, deoarece căruța cu generali aici este”, a declarat Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

Citeşte şi: Instanţa supremă exclude mai multe probe din Dosarul Revoluţiei, care s-ar putea întoarce la Parchetul Militar

Traian Băsescu spulberă PSD. „Va rămâne un partid născut din genocid, fără rezolvarea acestor dosare”

Fostul preşedinte este de părere că dosarul Mineridelor din 13-15 iunie 1990 este „mult mai uşor de rezolvat”.

„Iar, surprinzător, Mineriada este mult mai ușor de rezolvat, dar și aceea este blocată. La Mineriadă există toate comunicațiile: Veniți! Opriți-vă! Mergeți acolo! Vă mulțumesc, v-ați dovedit muncitori de nădejde ai patriei”, a precizat Traian Băsescu.

Citeşte şi: Orban exclude o alianţă PSD – PNL. „PSD a ţinut România pe loc, fiind un partid al sărăciei”

Așa că PSD-ul nu se poate revendica, ci va rămâne un partid născut din genocid, fără rezolvarea acestor dosare”, a adăugat fostul preşedinte.

Citeşte şi: Băsescu, critic cu Kovesi pentru că nu a dat o soluţie în Dosarul Revoluţiei. „A avut două mandate de procuror general și nu a rezolvat lucrurile”

De asemenea, Traian Băsescu a criticat-o pe Laura Codruţa Kovesi deoarece în perioada în care a fost procuror general nu a soluţionat Dosarul Revoluţiei.

Traian Băsescu a mai precizat că procurorii au toate datele pentru a stabili vinovaţii în „Dosarul Revoluţiei”. Fostul preşedinte este de părere că sentinţa este amânată deoarece mulţi dintre cei care au tras în populaţie în decembrie 1989 au funcţii importante în MApN.

Citeşte şi: Ion Iliescu rămâne la conducerea Institutului Revoluţiei Române. Deputaţii au respins solicitarea lui Klaus Iohannis