Traian Băsescu: „Dragnea şi Ponta se urăsc. Trebuie găsită soluţia ca Ponta să plece”

Se fac scenarii pentru îndepărtarea lui Victor Ponta de la Guvern. Traian Băsescu suţine că soluţia se află la preşedintele Klaus Iohannis, care ar trebui să accepte un alt premier de la actuala coaliţie de la putere. 

RomaniaTV.net
01 oct. 2015, 08:43
Traian Băsescu: „Dragnea şi Ponta se urăsc. Trebuie găsită soluţia ca Ponta să plece”

Se fac scenarii pentru îndepărtarea lui Ponta de la Guvern. Imediat după instalarea lui Liviu Dragnea în fruntea partidului, social-democraţii ar urma să demareze şi schimbarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria, susţin surse politice. Ar fi primit deja asigurări ferme de la Cotroceni că preşedintele va fi de acord cu nominalizarea unui premier propus de coaliţia Puterii.

Liviu Dragnea îşi declară „deschiderea maximă” faţă de o colaborare cu Iohannis

Traian Băsescu a avansat şi el această idee. „Cred că Dragnea şi Ponta se urăsc sincer, însă au ipocrizia socialiştilor de tip vechi, care sunt în stare să mintă fără limite şi să se pupe. Sunt însă tare să se pupe pe gură deşi se urăsc sincer. Dragnea s-ar vrea şi prim-ministru şi sunt sigur că va încerca un astfel de joc. Şantajează preşedintele să pună un pesedist. Un şantaj ordinar. Cred că preşedintele greşeşte. După ce a văzut că această majoritate este betonată, trebuie să ia notă că PNL nu poate să preia guvernarea. I-aş chema la Cotroceni. L-ar lăsa în offsaid pe Victor Ponta şi pe Dragnea şi pe domnul general. În acet moment, pasul care este de făcut este invitarea la Cotroceni a coaliţiei. Le-aş spune: suntem toţi de acord că România are un prejudiciu cu un premier trimis în judecată. Faceţi-mi o propunere pentru un alt premier şi eu semnez decretul. Preşedintele are ca obiectiv să readucă Guvernul în calitatea de partener pentru celelalte Guverne. trebuie găcită soluţia o pentru ca domnul Ponta să plece”, a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live.

Un alt scenariu ar fi cu Gabriel Oprea în fruntea Executivului, dar Liviu Dragnea a spus că nu îl acceptă ca premier, întrucât trebuie să fie o persoană din PSD.

Traian Băsescu, anunţ OFICIAL despre PMP: Până pe 10 octombrie mă voi înscrie în partid


loading...
Partenerii noștri