Traian Berbeceanu: „Măsurile nu reprezintă nişte pedepse, nu sunt luate pentru a constrânge drepturi”. Ce se va întâmpla în Capitală

Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei, a declarat la Libertatea faptul că măsurile luate de autorități nu sunt pedepse pentru populație și nu au scopul de a constrânge drepturile și libertățile cetățenilor.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 10:42
Traian Berbeceanu: „Măsurile nu reprezintă nişte pedepse, nu sunt luate pentru a constrânge drepturi”. Ce se va întâmpla în Capitală

”Am ajuns aici pentru că măsurile luate nu sunt respectate. Am decis să menținem măsurile aflate în vigoare pentru încă 14 zile, să nu luam alte măsuri și să ne concentrăm eforturile pentru a verifica măsurile luate” , a declarat prefectul Bucureștiului.

”Orice măsură adoptată este bună, în opinia mea. Aș vrea să coenștientizeze și bucureștenii și toată lumea că măsurile nu reprezintă niște pedepse, nu sunt luate pentru a constrânge drepturi și libertăți” , susține acesta.

Citește și: Record de infectări în Capitală. Traian Berbeceanu: Când specialiştii vor aprecia că trebuie luate noi măsuri, o vom face

Traian Berbeceanu, despre carantinarea Bucureștiului

”Carantinarea este o măsură care dacă situația o va impune, categoric va fi luată. În acest moment nu putem vorbi despre această situație. Putem ajunge la o periadă de platou și după să scădem cazurile” , a explicat prefectul.

”Am făcut apel și facem apel la toți angajatorii să treacă la munca la domiciliu sau la telemunca, acolo unde acest lucru este posibil. Acolo unde nu este posibil să treacă la decalarea programului pentru a putea micșora numărul de oameni de la metrou. Cred că toți angajatorii au interesul ca angajații să fie sănătoși” , a declarat Traian Berbeceanu.

Măsura carantinării pe timp de noapte în Capitală

”În opinia mea ar fi o măsură suplimentară, cred că ar putea aduce rezultate benefice. Sunt zone din municipiul București, de exemplu parcuri sau zone de agrement, unde au loc adevărate petreceri. Tinerii se deplasează în acele zone și organizează adevărate petreceri fără să respecte normele minime de igienă sanitară. Putem să avem și o transmitere a virusului în acest sens” , a declarat prefectul.

Citește și: Restricţii în Bucureşti, prelungite 14 zile. Şcolile rămân ÎNCHISE. Traian Berbeceanu: Rata de infectare în Capitală este 3.91

”Știu că au fost glume în mass-media, unele mi-au plăcut și mie. A fost o măsură aplicată și cred că va fi bună” , a adăugat acesta.

Mesaj către bucureșteni

”Aș adresa rugămintea și recomandarea să respecte regulile impuse. Nu ne protejăm doar pe noi, îi protejăm pe cei dragi. Putem fi asimptomatici și transmite virusul prietenilor, bunicilor, părinților, colegilor” , a declarat Traian Berbeceanu.