Traian Rece, de la PDS: Îl voi da în judecată pe Teodor Meleşcanu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele interimar al Partidului Dreptăţii Sociale, Traian Rece, a declarat vineri că şi-a retras sprijinul politic acordat candidatului la prezidenţiale Teodor Meleşcanu după ce PDS a fost catalogat ca fiind un partid "extremist" şi a afirmat că va sesiza CCR că acesta nu poate beneficia de cele peste 300.000 de semnături pe care partidul le-a adunat în contul său, iar dacă va primi un răspuns negativ, îl va da în judecată pe fostul şef al SIE "pentru însuşirea unor bunuri".

26 sept. 2014, 14:26
Traian Rece, de la PDS: Îl voi da în judecată pe Teodor Meleşcanu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Îl voi da în judecată pe Teodor Meleşcanu pentru hoţie. Dacă Curtea Constituţională nu-mi dă niciun răspuns sau îmi dă un răspuns nefavorabil, săptămâna următoare, cu avocaţii, îl voi acţiona în judecată pentru hoţie, pentru însuşirea unor bunuri şi pentru jignirea adusă mie şi partidului”, a afirmat preşedintele PDS la o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

Rece afirmă că Meleşcanu ar trebui să-i înapoieze „aproximativ 180.000 de euro”, bani reprezentând efortul financiar propriu în logistica şi resursa umană a partidului, care au fost folosiţi în vederea strângerii semnăturilor pentru Teodor Meleşcanu.

Liderul „real” al PDS: Îl susţinem în continuare pe Meleşcanu. Traian Rece nu are nicio funcţie în partid

El a spus că va depune la Curtea Constituţională o adresă prin care informează că Teodor Meleşcanu nu poate să beneficieze de acele semnături, pentru că sunt obţinute de PDS, existând acte care dovedesc acest lucru.

Liderul PDS a precizat că face acest demers după ce BEC i-a dat un răspuns negativ cu privire la cererea pe care i-a adresat-o de retragere a semnăturilor în baza cărora a fost admisă candidatura lui Teodor Meleşcanu la prezidenţiale.

„Nu am făcut, în definitiv, decât să-i retragem sprijinul politic, să nu-l mai facem de râs. Am depus la BEC o cerere de retragere, am cerut să ni se dea (n.r. – semnăturile) şi ni s-a spus de către BEC că Alianţa nu poate să funcţioneze. Mi s-a spus de la BEC, cu francheţe, că ‘nu mai puteţi să le luaţi (n.r. – semnăturile), v-a păcălit şi aţi fost prost, sunt ale lui'”, a susţinut Traian Rece.

PDS îi RETRAGE sprijinul lui Teodor Meleşcanu după ce i-a strâns semnături şi CONTESTĂ candidatura

 

Liderul PDS şi-a motivat retragerea sprijinului politic prin faptul că Teodor Meleşcanu a încălcat protocolul de susţinere a candidaturii sale pe care l-a încheiat cu Partidul Dreptăţii Sociale.

Traian Rece a susţinut că fostul şef al SIE i-a spus, în aceeaşi zi în care şi-a depus candidatura la BEC, că „a avut nişte vizite în care a fost ameninţat şi i s-a cerut „să se despartă total de Rece şi de partidul lui, care este singurul partid de stânga extremist”.

Potrivit liderului PDS, din cele 450.000 de semnături strânse pentru candidatura lui Teodor Meleşcanu, 345.000 au fost adunate de partidul său, în intervalul 9-22 septembrie, iar 120.000 – de „tânărul care a fost coleg cu băiatul doamnei Meleşcanu”.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ, a declarat miercuri pentru AGERPRES că Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura la Preşedinţie în calitate de independent şi este singurul în măsură să îşi retragă candidatura.

„Domnul Meleşcanu şi-a depus candidatura ca independent însoţită de peste 200.000 de semnături. Singurul care poate retrage candidatura este Teodor Meleşcanu, printr-o cerere pe propria răspundere”, a precizat Muhuleţ.

Presa a relatat miercuri că Partidul Dreptăţii Sociale, care s-a implicat în strângerea de semnături pentru candidatura lui Teodor Meleşcanu, îşi retrage susţinerea.

Fostul director al SIE şi-a depus marţi la Biroul Electoral Central candidatura la Preşedinţie în calitate de independent sprijinit de Partidul Dreptăţii Sociale, Consiliul Naţional al Societăţii Civile şi Fundaţia Democraţie prin Drept.

„S-au strâns aproape 400.000 de semnături. Strângerea de semnături s-a făcut de Partidul Dreptăţii Sociale, Fundaţia Democraţie prin Drept şi foarte mulţi tineri care nu sunt înregimentaţi – sunt cei care prin Facebook, prin alte forme de socializare au convenit că ar fi bine să facă acest lucru”, a declarat Meleşcanu.