Transalpina şi Transfăgărăşanul se închid de la 1 noiembrie

Cel mai înalt drum din România, DN 67C, va fi închis începând cu 1 noiembrie până în jurul datei de 15 aprilie, în funcție de condițiile meteo. Tot de la aceeaşi dată va fi închis şi Transfăgărăşanul.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 10:51
Transalpina şi Transfăgărăşanul se închid de la 1 noiembrie

Din 1 noiembrie, Transalpina va fi oficial închisă până cel mai devreme la data de 15 aprilie, în funcţie de condiţiile meteo.  „Sunt deja temperaturi negative şi ninge în zonă aşa că circulaţia pe acest sector de drum, mă refer la porţiunea Obârşia Lotrului – Rânca, unde şoseaua urcă la peste 2.000 de metri altitudine, devine imposibilă. Rugăm conducătorii auto să nu se hazardeze în această perioadă pe Transalpina”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu.

Şoseaua „Transalpina” sau DN 67C, cunoscută drept cel mai înalt drum din România, depăşeşte peste 2.100 de metri altitudine în Pasul Urdele şi Muntinu şi străbate patru judeţe – Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

Transalpina porneşte efectiv din oraşul Novaci (Gorj) şi se termină în oraşul Sebeş (Alba), traversând Munţii Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km în judeţul Vâlcea, unde se prezintă ca o „şosea de creastă”.

Tot de la 1 noiembrie, Drumul Naţional 7C Transfăgărăşan se va închide circulaţiei până la data de 30 iunie 2012, între Piscu Negru, judeţul Argeş şi Cabana Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, a anunţat luni Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).