Transfăgărăşanul se închide sâmbătă, 4 septembrie. Veşti proaste pentru turişti

Circulaţia pe Transfăgărăşan se închide sâmbătă, 4 septembrie, între Baraj Vidraru şi Bâlea Lac, pentru desfăşurarea competiţiei sportive de triatlon "Transfier 2021".

03 sept. 2021, 13:22
Transfăgărăşanul se închide sâmbătă, 4 septembrie. Veşti proaste pentru turişti

Transfăgărăşanul se închide sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 7:00 la 18:00.  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că între Baraj Vidraru şi Bâlea Lac se va desfăşura triatlonul „Transfier 2021”.

Transfăgărăşanul se închide sâmbătă

Citeşte şi Hotelierii de pe Transfăgărăşan ameninţă cu revolta. „Cei de pe Transalpina au deschis, noi stăm ca fraierii!”

„Sâmbătă, 04.09.2021, între orele 07:00 – 18:00, se va închide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între Baraj Vidraru – Bâlea Lac, km 62 +100 – km 116+808, în vederea desfăşurării competiţiei sportive de triatlon ‘Transfier 2021′”, se menţionează într-un comunicat transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

Potrivit sursei citate, motto-ul acestui eveniment poate fi exprimat prin „cel mai greu triatlon din România pe cel mai spectaculos drum din lume”. Astfel, „Transfier 2021” reprezintă joncţiunea dintre sport şi natură, oferind experienţa unică a reîntâlnirii cu cel mai emblematic drum pentru România.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, se precizează în comunicat.

Citeşte şi Bătaie între şoferi pe Transfăgărăşan. Un conducător auto nervos a plecat cu un altul pe capotă VIDEO

Zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui este impractică; la aceasta se adaugă riscul căderilor de pietre și al avalanșelor.

Vara, restricțiile cuprind perioada de întuneric (orele 22:00-6:00), deoarece traseul este unul periculos, cu deosebit de multe viraje și curbe în ac de păr, fără să fie prevăzut cu elemente reflectorizante, iar riscul căderii în gol este deosebit de mare. Limita de viteză recomandată este de 40 km/h.

În timpul iernii, când Transfăgărășan este închis circulației rutiere, la Lacul Bâlea se poate ajunge cu telecabina de la cabana „Bâlea Cascadă”