Transferul carierei pentru Florin Niță: portarul naționalei, gata să dea lovitura

Florin Niță s-a despărțit de Sparta Praga în această vară, dar nu duce lipsă de oferte. În calitate de jucător liber, poate semna cu orice echipă îi pune pe masă un contract mulțumitor.

21 aug. 2023, 11:18
Transferul carierei pentru Florin Niță: portarul naționalei, gata să dea lovitura

La 36 de ani, Florin Niță nu se va întoarce în România. Celebrul portar are oferte din străinătate. Goalkeeperul naționalei este curtat chiar din campioane puternice ale Europei.

De serviciile jucătorului român s-a interesat chiar un club puternic din Franța. Pe urmele fotbalistului se află Lille, campioană în 2021 în „Hexagon”. Clubul francez își dorește o rezervă pentru Lucas Chevalier, portar în vârstă de 21 de ani, evaluat la 10 milioane de euro.

„Suntem la Lille acum, iar mâine pe la prânz o să știm mai multe. Ei își caută un al doilea portar și nu au ales încă. Noi așteptăm răspunsul celor de acolo”, a declarat Liubliana Nedelcu, cea care negociază transferul lui Florin Niță la Lille, potrivit DigiSport.

Florin Niță, curtat de Lille, dar și de U Cluj. Ce ofertă a respins portarul român

Florin Niță a primit o ofertă și de la U Cluj, un contract valabil pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Angajamentul nu e deloc de neglijat. Salariul pentru celebrul fotbalist ar fi de 15.000 de euro pe lună, plus primă de 200 de euro la fiecare meci fără gol primit. În plus, clujenii sunt dispuși să-i achite chiria jucătorului, în valoare de 800 de euro, școala ambilor copii și să-i ofere o mașină, un Mercedes. Chiar și așa, portarul a refuzat propunerea.

În sezonul precedent, Lille a terminat pe locul al cincilea în Ligue 1, cu 67 de puncte, la un puct în spatele celor de la Rennes și la două puncte de Monaco.

După două etape disputate în sezonul 2023-2024, în Ligue 1, Lille ocupă locul al cincilea în clasament, cu patru puncte.

  • De-a lungul carierei, Florin Niță a jucat la Concordia Chiajna, FCSB, Sparta Praga (Cehia) și Pardubice (Cehia).
  • 19 meciuri a jucat Florin Niță pentru echipa națională de fotbal a României, de seniori.