Trei bărbaţi au fost arestaţi în India în legătură cu violarea unei turiste americane

Poliţia indiană a anunţat joi arestarea a trei bărbaţi în legătură cu violarea unei turiste americane care a fost luată de un şofer de camion, într-un oraş din nordul ţării, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 09:46
Trei bărbaţi au fost arestaţi în India în legătură cu violarea unei turiste americane

„Trei bărbaţi au fost arestaţi în legătură cu acest viol”, a declarat pentru AFP Vinod Dhawan, şeful poliţiei din districtul Kullu, în estul statului Himachal Pradesh.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, care făcea autostopul, a fost luată luni seara de un şofer de camion la Manali, oraş de la poalele Munţilor Himalaya, cunoscut de excursionişti, după ce căutase în zadar un taxi pentru a ajunge la hotel.

Potrivit declaraţiilor poliţiei, şoferul şi cei doi complici ai săi au dus-o într-un loc izolat, după care au violat-o timp de o oră.

Turista americană, al cărei nume nu poate fi precizat din motive juridice, se află sub protecţia poliţiei, într-un hotel din Manali. Ea a furnizat anchetatorilor o descriere fizică şi vestimentară a agresorilor şi a identificat tipul de camion în care s-a urcat.

Poliţia a precizat miercuri că acel tip de vehicul este folosit pentru a transporta materiale de construcţie, şi că inspectează şantierele din zonă.

Cazurile de agresiune sexuală în India sunt atent urmărite, după violul în grup al unei studente în vârstă de 23 de ani, într-un autobuz din New Delhi, în decembrie anul trecut, urmat de decesul acesteia după 13 zile.

Natura deosebit de josnică a acestei agresiuni a şocat profund opinia publică din India, şi a provocat dezbateri cu privire la modul în care sunt tratate femeile în această ţară dominată de bărbaţi. Numeroase voci s-au ridicat împotriva apatiei poliţiei şi justiţiei în cazurile de agresiune sexuală.

Luni, poliţia din Calcutta a anunţat că a arestat un om de afaceri local, suspectat să ar fi drogat şi violat o irlandeză în vârstă de 21 de ani, care lucra pentru o asociaţie de caritate.