Trei irakieni care voiau să ajungă în Germania, prinşi de poliţiştii de frontieră din Dolj

Trei irakieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Dolj când voiau să intre ilegal în ţară ascunşi într-un camion, printre paleţi, migranţii plătind câte 4.000 de dolari unui iranian pentru a-i ajuta să ajungă în Germania.

09 nov. 2016, 10:42
Trei irakieni care voiau să ajungă în Germania, prinşi de poliţiştii de frontieră din Dolj

Poliţiştii de frontieră de la Bechet, din judeţul Dolj, au verificat, marţi după-amiază, un camion condus de un turc de 35 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pahare, cabluri electrice şi saci menajeri din Turcia pentru societăţi comerciale din Germania şi Belgia.

La controlul de frontieră, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că şnurul prelatei automarfarului este tăiat şi apoi îmbinat cu un şurub, fapt pentru care s-a făcut un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al camionului, ascunşi printre paleţii cu marfă, au fost descoperiţi trei bărbaţi„, se arată într-un comunicat de miercuri al Poliţiei de Frontieră.

La cercetări, s-a stabilit că bărbaţii sunt din Irak şi au vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani.

Tinerii au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu câteva săptămâni şi au ajuns în Turcia, unde au plătit unui iranian câte 4.000 de dolari pentru a ajunge în Germania.

Cei trei irakieni au mai spus că cetăţeanul iranian i-a urcat în camion într-o parcare din Istanbul, în timp ce şoferul dormea şi au călătorit astfel ascunşi până au fost prinşi de poliţiştii de frontieră.

Şoferul camionului este cercetat pentru trafic de migranţi, iar cei trei cetăţeni irakieni pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză şi camionul au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară.

Citeşte şi Zeci de sirieni, ascunşi într-o casă părăsită şi într-o pădure din Maramureş, au fost prinşi de poliţişti


loading...
Partenerii noștri